USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Meta працює над штучним інтелектом нового покоління, – WSJ

Навчання нової системи штучного інтелекту планують запустити на початку 2024 року
мета
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Компанія Meta працює над штучним інтелектом (ШІ) нового покоління. Розробники переконані, що завдяки вдосконаленим алгоритмам новий продукт зуміє найближчими роками зайняти найбільшу частку ринку, інформує Wall Street Journal.

Так, деякі джерела видання вказують, що Meta має намір розпочати навчання нової системи штучного інтелекту, відомої як "Велика мовна модель", на початку 2024 року.

"Плани щодо нової версії ШІ, про яку раніше не говорили, є частиною зусиль СЕО компанії Марка Цукерберга щодо затвердження Meta як основної сили у світі штучного інтелекту", – йдеться у повідомленні.

Водночас американський мільярдер, засновник Meta Марк Цукерберг наполягає на тому, аби нова система була з відкритим вихідним кодом і так була доступна стороннім компаніям для створення інструментів на базі штучного інтелекту.

Раніше

Компанія Meta розглядає можливість впровадження платних версій Facebook та Instagram, у яких не буде реклами. Про це пише The Wall Street Journal.

За даними журналістів, це може стати відповіддю на політику Євросоюзу і відповідні постанови суду, які обмежують практику збору даних Meta.

Новини за темою: Meta оновить батьківський контроль у своїх соцмережах: Які функції з'являться

Джерела видання зазначають, що, на думку керівництва компанії, платні версії Facebook та Instagram допоможуть розв'язувати проблеми, які виявляють перевірки регулюючих органів ЄС.

Нагадаємо, Європейські регулятори у сфері захисту персональних даних оштрафували компанію Meta на 1,3 млрд доларів за передачу даних користувачів із Європейського Союзу до Сполучених Штатів Америки. 

Також Європейська комісія хоче, щоб такі технологічні компанії, як Google, Facebook і TikTok, почали позначати контент, створений штучним інтелектом (ШІ), не чекаючи набрання чинності закону про цифрові послуги. Ця вимога оголошена в рамках боротьби з дезінформацією в інтернеті, пише видання Politico.

Яку загрозу може нести ШІ

Джефрі Гінтон, відомий як "хрещений батько штучного інтелекту", розповів, яку загрозу людству несе стрімкий розвиток технології

На думку вченого, через стрімкий розвиток ШІ, глобальні технологічні компанії наразі втягнуті в конкурентну боротьбу, яку, можливо, буде нереально зупинити.

Також науковець стурбований тим, що технології ШІ згодом перевернуть ринок праці. А також можуть вплинути на розповсюдження фейкової інформації, підроблених фотографій та відео.

Новини за темою: Новий штучний інтелект Duet зможе заміняти людей на робочих зустрічах
Читайте також:
Альтернатива Telegram: В Україні пропонують запустити сервіс Альтернатива Telegram: В Україні пропонують запустити сервіс "Дія. Канали"
TikTok позначатиме контент, створений за допомогою штучного інтелекту на інших платформах TikTok позначатиме контент, створений за допомогою штучного інтелекту на інших платформах
Apple, ймовірно, покаже власний штучний інтелект на презентації в червні, – Reuters Apple, ймовірно, покаже власний штучний інтелект на презентації в червні, – Reuters
Instagram оновлює алгоритм: Перевага буде в оригінального контенту Instagram оновлює алгоритм: Перевага буде в оригінального контенту