USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10
Втрати орків: 4 5 7 8 3 0 (+870)
USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10

ЄС оштрафував компанію Meta за недотримання правил конфіденційності на рекордні 1,3 млрд доларів

Технічний гігант незаконно передав дані користувачів Євросоюзу до США
Meta
Джерело: відкриті джерела

Європейські регулятори у сфері захисту персональних даних оштрафували компанію Meta на 1,3 млрд доларів за передачу даних користувачів із Європейського Союзу до Сполучених Штатів Америки. Про це повідомляє CNBC

Видання зазначає, що таке рішення було ухвалено у зв'язку зі справою, порушеною австрійським захисником приватності. Який стверджував, що механізм передачі даних громадян ЄС в США не захищає їх від стеження з боку Сполучених Штатів.

Кілька механізмів легальної передачі конфіденційних даних між Євросоюзом та Сполученими Штатами були оскаржені. Європейський суд скасував програму регулювання трансатлантичного обміну особистими даними між Євросоюзом та США Privacy Shield у 2020 році. 

Новини за темою: Meta почне тестування інструмента генеративної реклами зі штучним інтелектом

Незважаючи на штраф, Meta продовжила надсилати персональні дані до Сполучених Штатів. Ірландська комісія із захисту даних, яка контролює діяльність компанії в ЄС, заявила, що таким чином Meta порушила Загальний регламент захисту даних (GDPR).

Сума у розмірі 1,3 млрд доларів стала найбільшим штрафом, накладеним GDPR на компанії за порушення. Попередній найбільший штраф належав компанії Amazon – її зобов'язали виплатити 746 млн євро в 2021 році.

Також комісія зобов'язала Meta "зупинити будь-яку передачу персональних даних у США протягом п'яти місяців" з моменту винесення рішення.

"Ми оскаржимо ці рішення і негайно звернемося до судів, які можуть призупинити терміни виконання, враховуючи шкоду, яку ці накази можуть завдати, зокрема мільйонам людей, які користуються Facebook щодня", – заявили в Meta.

Новини за темою: Meta розглядає заборону на політичну рекламу в Європі, – FT

Штат США заборонить TikTok, щоб не допустити збору розвідданих Китаєм

Монтана стане першим американським штатом, який заборонить TikTok, щоб захистити мешканців від передбачуваного збору розвідданих Китаєм.

Монтана зробить незаконним для інтернет-магазинів застосунків Google і Apple пропонувати TikTok у штаті, але не накладатиме жодних санкцій на осіб, які використовують застосунок.

Заборона має набути чинності 1 січня 2024 року. Видання зазначає, що таке рішення може зіткнутися з юридичними проблемами.

Раніше TikTok виступив із заявою, в якій йшлося про те, що новий закон "порушує права жителів Монтани, закріплені в Першій поправці, шляхом незаконної заборони TikTok", і заявив, що "продовжить роботу із захисту прав користувачів усередині і за межами Монтани".

Читайте також:
Серйозний розкол, який гальмує голосування і викликає кадрові проблеми. Богдан Яременко про кризу Республіканської партії в США Серйозний розкол, який гальмує голосування і викликає кадрові проблеми. Богдан Яременко про кризу Республіканської партії в США
ЄС має намір розширити покарання за обхід санкцій проти Росії ЄС має намір розширити покарання за обхід санкцій проти Росії
Такого об'єднання ще не було: Демократи і республіканці разом підтримали просування допомоги Україні Такого об'єднання ще не було: Демократи і республіканці разом підтримали просування допомоги Україні
Україна не зацікавлена у штурмовиках A-10 Warthog. Західні аналітики розбиралися, що не так Україна не зацікавлена у штурмовиках A-10 Warthog. Західні аналітики розбиралися, що не так