USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Новий штучний інтелект Duet зможе заміняти людей на робочих зустрічах

Програма фіксуватиме підсумки та дії під час зустрічі
Штучний інтелект

ШІ

Джерело: відкриті джерела

На конференції Cloud Next компанія Google презентувала кілька нових функцій на основі штучного інтелекту Duet, які незабаром з’являться у програмі для відеодзвінків Meet. Однією з них є можливість робити нотатки в режимі реального часу. Про це інформує видання The Verge.

"Однією з найбільших нових функцій із підтримкою штучного інтелекту є можливість для Google Duet AI робити нотатки в режимі реального часу: натисніть "робити нотатки для мене", і програма фіксуватиме підсумки та дії під час зустрічі. Якщо ви запізнюєтеся на зустріч, Google зможе показати вам підсумок зустрічі в середині, щоб ви могли наздогнати те, що сталося. Під час розмови ви зможете приватно поговорити з чат-ботом Google, щоб обговорити деталі, які ви могли пропустити. А коли нарада закінчиться, ви можете зберегти її резюме в Документах і повернутися до неї після завершення – він навіть може містити відеокліпи важливих моментів", – ідеться у матеріалі.

Ще одна нова функція Meet дозволяє Duet "брати участь" у зустрічі від вашого імені. У запрошенні на зустріч ви можете натиснути кнопку "Бути присутнім для мене", і Google автоматично згенерує текст про те, що ви можете обговорити. Ці нотатки будуть доступні для перегляду учасникам під час зустрічі, щоб вони могли їх обговорити.

Також ШІ Duet матиме функції студійного зображення, освітлення та звуку, а ще телесуфлер над презентаціями Google Slides під час виклику Meet, зазначили у повідомленні.

Що ще відомо про розвиток штучного інтелекту?

Раніше ми писали про те, що штучний інтелект може позбавити роботи 26 млн людей протягом п’яти років. Адже такі технології, як ШІ, цифровізація та інші економічні розробки, скорочують потребу в офісних працівниках.

Зазначалося, що близько 75% опитаних компаній заявили, що планують запровадити технології ШІ протягом наступних п’яти років. Це може призвести до скорочення робочих місць зокрема на адміністративних та облікових посадах, включаючи касирів, продавців квитків та бухгалтерів.

Тим часом в Україні почали роботу над нормативним полем для ШІ. Про це повідомляв міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

"Неможливо говорити про цифрову державу, якщо ми не формуємо прогресивну політику в напрямі штучного інтелекту та адженду для світу", – зазначив він.

Глава Мінцифри також наголошував на значущості використання штучного інтелекту у сфері військових технологій. За його словами, штучний інтелект допомагає фіксувати переміщення техніки та особового складу окупантів, збивати ворожі ракети, ефективніше наводити на цілі БПЛА тощо.

Читайте також:
TikTok позначатиме контент, створений за допомогою штучного інтелекту на інших платформах TikTok позначатиме контент, створений за допомогою штучного інтелекту на інших платформах
Apple, ймовірно, покаже власний штучний інтелект на презентації в червні, – Reuters Apple, ймовірно, покаже власний штучний інтелект на презентації в червні, – Reuters
Україна використовує ШІ для боротьби з Росією: Як це відбувається? Україна використовує ШІ для боротьби з Росією: Як це відбувається?
Китай спробує зірвати цьогорічні вибори в США, Південній Кореї та Індії, використавши ШІ Китай спробує зірвати цьогорічні вибори в США, Південній Кореї та Індії, використавши ШІ