USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 9 5 0 7 0 (+1380)
USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50

Instagram оновлює алгоритм: Перевага буде в оригінального контенту

Оновлення стосуватимуться "серійних репостерів", які діляться чужим контентом, не змінюючи його, понад десять разів за місяць
Instagram

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Instagram вносить зміни до системи рекомендацій контенту. Тож перевагу надаватимуть оригінальному контенту й обліковим записам із невеликою кількістю підписників, повідомляє The Verge.

Як вказує видання, найбільша зміна стосується агрегаторів – акаунтів, які завантажують або роблять скріншоти відео та фото інших користувачів і репостять їх.

"Іноді агрегатори вказують авторство оригінального посту, позначаючи його в дописі або підписі, проте часто контент масово крадуть. Публікації таких акаунтів соцмережа видалятиме з рекомендацій", – йдеться у публікації.

Також оновлення будуть стосуватися "серійних репостерів", які діляться чужим контентом, не змінюючи його, понад десять разів за 30 днів. У такому разі ці акаунти знову зможуть потрапляти в рекомендації через 30 днів після останнього повторного розміщення "неоригінального" контенту.

Водночас зміни не вплинуть на деякі акаунти, визначені Instagram і з ліцензійними угодами або дозволами на повторну публікацію контентмейкерів. Instagram замінюватиме повторно опублікований контент оригінальним дописом автора в рекомендаціях – це робитимуть лише тоді, коли система впевниться, що публікації ідентичні "на основі аудіо- та візуальних сигналів".

Автори контенту отримають сповіщення, коли їхній оригінальний контент замінить репости.

До цього Instagram оцінював контент переважно на основі того, як підписники облікового запису взаємодіяли з ним, й алгоритм вирішував, чи просувати його в рекомендації.

"Тепер Instagram змінює підхід, щоб надати невеликим обліковим записам рівні шанси на просування", – пише видання.

Новини за темою: Facebook та Instagram запускають платну підписку: Які переваги отримають користувачі?

До речі, в січні цього року для акаунтів підлітків Instagram запустив функцію нічних підказок, які мають нагадувати користувачам, що час іти спати. Нагадування з’являтимуться у тому разі, якщо неповнолітні проведуть понад 10 хвилин, дивлячись Reels або користуючись приватними повідомленнями після 22:00.

А з жовтня минулого року Instagram тестує нову функцію, що дозволятиме бачити дописи лише від користувачів, які придбали передплату Meta Verified

Читайте також:
Альтернатива Telegram: В Україні пропонують запустити сервіс Альтернатива Telegram: В Україні пропонують запустити сервіс "Дія. Канали"
TikTok позначатиме контент, створений за допомогою штучного інтелекту на інших платформах TikTok позначатиме контент, створений за допомогою штучного інтелекту на інших платформах
Telegram відновив раніше заблоковані українські чат-боти, серед яких – бот ГУР МОУ Telegram відновив раніше заблоковані українські чат-боти, серед яких – бот ГУР МОУ
Власник TikTok радше закриє свій додаток у США, ніж продасть його, – Reuters Власник TikTok радше закриє свій додаток у США, ніж продасть його, – Reuters