USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

Фіцо переніс складну операцію після замаху

Замах на прем'єра у Словаччині називають політично мотивованим
Замах на Роберта Фіцо
Джерело: Reuters

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо, який пережив замах напередодні, успішно переніс операцію і наразі його життю нічого не загрожує. Про це заявив віцепрем'єр країни Томас Тараба в коментарі BBC.

"Наскільки мені відомо, операція пройшла добре, і я думаю, що врешті-решт він виживе", – сказав Тараба.

Він зазначив, що у Фіцо стріляли з дуже близької відстані. Одна куля пройшла через живіт, а друга влучила в суглоб.

При цьому деякі словацькі політики стверджують, що стан Роберта Фіцо досі важкий. ЗМІ пишуть, що на прем'єра чекає довге відновлення. Деякі медіа вказують, що він у свідомості.

Новини за темою: У Польщі затримали агента, який пропонував спецслужбам РФ замах на Зеленського

Варто зауважити, що у Словаччині замах на прем'єра називають політично мотивованим. Ба більше, Тараба звинуватив у стрілянині опозицію через її "неправдиві висловлювання".

Як відомо, під час нападу на Фіцо у Словаччині засідав парламент, і словацькі ЗМІ повідомили, що колега по партії Фіцо кричав на опозиційних депутатів, звинувачуючи їх у підбурюванні до нападу на прем'єра.

Замах на Фіцо

Інцидент стався вчора після виїзного засідання уряду Словаччини в місті Гандлова. Постріли пролунали перед Будинком культури, коли прем'єр вийшов до людей.

Журналісти, які перебували поруч, почули п'ять пострілів. Потім побачили, як охоронці підняли Фіцо із землі, повантажили в машину і відвезли.

Відразу після інциденту поліція оточила територію, у будівлі провели евакуацію. Про безпеку інших чиновників подбала охорона. Також із місця інциденту евакуювали трьох міністрів. Фіцо ж повезли до лікарні рятувальним вертольотом.

Як пишуть ЗМІ, у Роберта Фіцо стріляв 71-річний чоловік із Левіце. Підозрюваним, імовірно, виявився Юрай Чинтула – місцевий письменник, один із засновників літературного клубу DÚHA. Також він є активістом ліберальної партії "Прогресивна Словаччина". І, ймовірно, законно володів зброєю.

За фактом події також виступив президент України Володимир Зеленський, який засудив замах на Фіцо і висловив підтримку народу Словаччини.

Читайте також:
Одного з підозрюваних у замаху на Садикова затримали, – прокуратура Казахстану Одного з підозрюваних у замаху на Садикова затримали, – прокуратура Казахстану
Новим очільником Управління державної охорони став Олексій Морозов Новим очільником Управління державної охорони став Олексій Морозов
Замах на Садикова: Підозрювані втекли до Молдови Замах на Садикова: Підозрювані втекли до Молдови
Поліція знайшла виконавців замаху на Садикова, їм оголошено підозри. Оновлено Поліція знайшла виконавців замаху на Садикова, їм оголошено підозри. Оновлено