USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

Бій Усик – Ф'юрі: За контрактом Ф'юрі має пожертвувати понад мільйон доларів зі свого заробітку Україні на тлі війни

Бій відбудеться 18 травня в Саудівській Аравії
Усик і Ф'юрі
Усик і Ф'юрі
Джерело: відкриті джерела

У суботу, 18 травня, український чемпіон світу за версіями WBA, WBO, IBF та IBO у надважкій вазі Олександр Усик у Саудівській Аравії проведе бій проти чемпіона WBC британця Тайсона Ф'юрі. Також за контрактом Ф'юрі має пожертвувати Україні на тлі війни з РФ понад мільйон доларів зі свого заробітку від бою, повідомляє Independent.

Видання пише, що звіти свідчать про те, що Ф’юрі за контрактом має заробити близько 70% від загального гаманця.

І це коштує близько 150 мільйонів доларів (116 мільйонів фунтів стерлінгів). Також згідно з контрактом Ф’юрі повинен пожертвувати 1 мільйон фунтів стерлінгів (1,27 млн доларів, – ред.) зі свого заробітку Україні на тлі її триваючої війни проти Росії.

Хоча остаточна цифра буде відома лише після бою, американський промоутер Ф’юрі Боб Арум заявив, що його боєць заробить понад 100 мільйонів доларів (78 мільйонів фунтів стерлінгів) на розборці.

"Якби ви сказали Тайсону Ф’юрі, що він має намір заробити 100 мільйонів доларів, його б справді розлютили. Тому що він думає, і я думаю, що він має рацію, що боксер збирається заробити набагато більше. Я не знаю цифри, але це набагато більше, ніж 100 мільйонів доларів", – сказав Арум. 

Місце проведення бою

Саудівська Аравія вже стала звичною територією проведення боксерських вечорів елітного рівня. 

Вечір боксу традиційно розпочнеться з андеркарда, який триватиме кілька годин, і пройде на Kingdom Arena. Цей стадіон на футбольних матчах вміщує 26 тисяч глядачів, а на боксерських турнірах цю цифру можна збільшити до 40 тисяч.

Початок бою Олександр Усик – Тайсон Ф’юрі запланований орієнтовно на 01:30 за київським часом.

Що прогнозують букмекери?

Букмекери активно приймають ставки на бій за звання абсолютного чемпіона світу з боксу у надважкій вазі між українським боксером Олександром Усиком та британцем Тайсоном Ф’юрі.

На думку букмекерів, фаворитом протистояння є український боксер.

Ставки на перемогу Усика приймають із коефіцієнтом 1.94, тоді як успіх британця оцінюється котируванням 2.02. На нічию дають 15.0.

Виграш Усика нокаутом прогнозують із коефіцієнтом 6.00, на аналогічну перемогу Ф’юрі прогноз вищий – 5.20. Ймовірність перемоги українця за очками – 2.90, а британця – 3.35.

На бій Усик – Ф’юрі букмекери дають прогноз, що поєдинок пройде всі 12 раундів, із коефіцієнтом 1.46.

Бій Усик – Ф’юрі скасовували

Додамо, в листопаді минулого року промоутер українського боксера Олександра Усика – Олександр Красюк – підтвердив нові терміни поєдинку проти Тайсона Ф'юрі.

Тоді говорили про плани провести дату 23 грудня, але бій скасували й перенесли на початок 2024 року.

Також ми писали, що бій за титул абсолютного чемпіона світу в надважкій вазі між чемпіоном за версіями WBO, WBA, IBO та IBF Олександром Усиком і володарем титулу WBC Тайсоном Ф'юрі знаходився під загрозою зриву. Головна проблема полягала тому, що сторони не могли домовитися про дату проведення поєдинку.

Читайте також:
Усик відмовився від звання абсолютного чемпіона світу в надважкій вазі Усик відмовився від звання абсолютного чемпіона світу в надважкій вазі
У Саміті миру візьмуть участь 92 країни та 8 організацій: Повний список учасників У Саміті миру візьмуть участь 92 країни та 8 організацій: Повний список учасників
Проблема Проблема "дропів", або "грошових мулів". Глава НБУ пояснив нові обмеження по картах
Усик став найкращим боксером світу незалежно від вагової категорії за версією The Ring. Однак у чемпіона забере свій пояс IBF Усик став найкращим боксером світу незалежно від вагової категорії за версією The Ring. Однак у чемпіона забере свій пояс IBF