USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10
Втрати орків: 4 5 7 8 3 0 (+870)
USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10

Як штучний інтелект вплине на розповсюдження фейків: Про небезпеку попереджає Джефрі Гінтон

На думку науковця, технологічні компанії наразі втягнуті в конкурентну боротьбу за використання ШІ, яку буде дуже важко зупинити
Джефрі Гінтон

Джефрі Гінтон

Джерело: відкриті джерела

Джефрі Гінтон, відомий як "хрещений батько штучного інтелекту", розповів, яку загрозу людству несе стрімкий розвиток технології. Про це повідомляє The New York Times.

Гінтон розповів, що тепер шкодує про свою роботу, за якою послідувало створення штучного інтелекту.  

"Я втішаю себе звичайним виправданням: якби я цього не зробив, це зробив би хтось інший", – заявив він.

Новини за темою: Штучний інтелект може допомогти лікарям діагностувати рак легень на ранніх стадіях

На думку вченого, через стрімкий розвиток ШІ, глобальні технологічні компанії наразі втягнуті в конкурентну боротьбу, яку, можливо, буде нереально зупинити.

Також науковець стурбований тим, що технології ШІ згодом перевернуть ринок праці. А також можуть вплинути на розповсюдження фейкової інформації, підроблених фотографій та відео.

Вплив штучного інтелекту на ринок праці  

Технології, такі як штучний інтелект, цифровізація та інші економічні розробки, скорочують потребу в офісних працівниках.

Більшість світових компаній планують запровадити технології ШІ протягом наступних п'яти років. Це призведе до скорочення до 26 млн робочих місць на адміністративних та облікових посадах, включаючи касирів, продавців квитків та бухгалтерів.

Створення ШІ

У 2012 році Гінтон разом із двома студентами створили нейронну мережу, яка змогла проаналізувати тисячі фотографій та навчитися розпізнавати звичайні об’єкти. 

Google витратила 44 млн доларів, щоб придбати компанію, яку заснував вчений та двоє його студентів. Їхня система призвела до створення дедалі потужніших технологій, зокрема нових чат-ботів, таких як ChatGPT та Google Bard. 

У 2018 році Джефрі Гінтон був серед тих, хто отримав Премію Тюрінга за свою роботу над нейронними мережами.

Читайте також:
Україна використовує ШІ для боротьби з Росією: Як це відбувається? Україна використовує ШІ для боротьби з Росією: Як це відбувається?
Китай спробує зірвати цьогорічні вибори в США, Південній Кореї та Індії, використавши ШІ Китай спробує зірвати цьогорічні вибори в США, Південній Кореї та Індії, використавши ШІ
У Мінцифри розробили У Мінцифри розробили "Білу книгу" з описом регулювання ШІ в Україні. Що очікувати бізнесу
Україна атакує РФ дронами, у деяких з них є ШІ, – CNN Україна атакує РФ дронами, у деяких з них є ШІ, – CNN