USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

На реконструкцію Каховської ГЕС Кабмін виділив понад 4 млрд гривень

Майже 32% із виділених коштів вже витрачені на фінансування робіт і на виплату компенсацій постраждалим
Підрив Каховської ГЕС (супутникові знімки)_7

Підрив Каховської ГЕС

Джерело: Maxar

Кабінет міністрів України виділив 4,6 млрд гривень на заходи з подолання наслідків підриву росіянами Каховської ГЕС. Про це повідомив під час засідання прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

За словами глави уряду, майже 32% із виділених коштів вже витрачені на фінансування робіт і на виплату компенсацій постраждалим.

"Кабмін виділив 1,3 млрд гривень на відбудову пошкодженого і зруйнованого житла у зоні російського теракту. Тож люди в Миколаївській та Херсонській областях матимуть ресурси для ремонтів своїх осель до зими", – сказав Шмигаль.

І додав, що триває обробка заяв жителів Херсонщини та Миколаївщини на компенсацію за втрачений урожай. Нині люди подали понад 340 заяв та погоджені виплати на 2,7 млн гривень.

Що відомо про підрив росіянами Каховської ГЕС

Вночі 6 червня війська РФ підірвали конструкції Каховської ГЕС. Машинна зала станції не підлягає відновленню. Генеральний прокурор України Андрій Костін повідомляв, що евакуації потребують понад 40 тисяч людей.

З Полтавщини до Херсонської області направили техніку, рятувальників та правоохоронців. Це зробили для того, аби допомогти населенню, яке евакуюється через підрив росіянами Каховської ГЕС. 

Каховська ГЕС, що була зруйнована внаслідок атаки окупантів, взагалі не підлягає відновленню. Про це заявив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко під час зустрічі з представниками іноземних дипломатичних установ, щодо побудови системи реалізації "формули миру".

Глава МВС розповів, що у результаті теракту зруйновані 11 прольотів верхньої частини греблі із 28-ми. 3 машинної зали ГЕС стався витік 150 тонн мастила.

Новини за темою: Один з найбільших терактів в історії: В НБУ розповіли, як підрив Каховської ГЕС вплине на економіку

Згодом Кабінет міністрів України вирішив відбудувати Каховську ГЕС. Нова станція може бути потужнішою та екологічнішою, проте її вартість – 1 млрд доларів

Також у понеділок, 21 серпня, запустили першу нитку магістрального водогону на ділянці Інгулець – Кряжеве, який  почали будувати на третій день після теракту на Каховській ГЕС, – він забезпечить водою чверть населення Кривого Рогу. Про це повідомила пресслужба Міністерства відновлення.

Нитку водогону почали будувати на третій день після російського теракту на Каховській ГЕС. У цілому ланка Інгулець – Кряжеве складається з чотирьох ниток. Запуск решти трьох має відбутись на початку осені.

Читайте також:
Кабмін хоче заборонити купувати ліки через маркетплейси Кабмін хоче заборонити купувати ліки через маркетплейси
Ситуація в енергетиці зараз одна з найскладніших: Кабмін виділив на ремонт понад 7 млрд гривень Ситуація в енергетиці зараз одна з найскладніших: Кабмін виділив на ремонт понад 7 млрд гривень
Міністр розвитку Німеччини 16 годин добиралася до Києва, щоб зустрітися з віцепрем'єром Кубраковим, а його звільнили Міністр розвитку Німеччини 16 годин добиралася до Києва, щоб зустрітися з віцепрем'єром Кубраковим, а його звільнили
Електроенергія може здорожчати до 4 грн/кВт-год Електроенергія може здорожчати до 4 грн/кВт-год