USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Міністр розвитку Німеччини 16 годин добиралася до Києва, щоб зустрітися з віцепрем'єром Кубраковим, а його звільнили

Свенья Шульце на переговорах мала обговорювати розвиток української енергомережі, допомогу Німеччини, а також підготовку конференції з відновлення України
Свенья Шульце і Денис Шмигаль
Свенья Шульце і Денис Шмигаль
Джерело: Telegram-канал Прем‘єр-міністра України Шмигаля

Міністерка з питань економічного співробітництва Німеччини Свенья Шульце 16 годин добиралася до Києва для зустрічі з віцепрем'єр-міністром з відновлення України – міністром розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександром Кубраковим, але його звільнили у день приїзду німецької чиновниці 9 травня. Про це повідомив Welt.

Видання пише, що Шульце на переговорах мала обговорювати розвиток української енергомережі, допомогу Німеччини, а також підготовку конференції з відновлення України, заплановану на 11–12 червня в Берліні. Як зазначив Welt, таку важливу для України конференцію мали готувати Шульце й Кубраков.

Німецька міністерка підкреслила, що вважає його відставку "дуже, дуже сумною", оскільки вони разом просували багато проєктів.

"Просто прикро, тому що зараз це [конференція] дуже близько, – заявила Шульце. – Процес буде продовжено, але, звичайно, особистий контакт і довірчі стосунки пішли".

Із Шульце в Києві провів зустріч прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

"Скоординували нашу роботу напередодні конференції з питань відновлення, яка відбудеться у червні в Берліні. Розраховуємо на конкретні результати", – написав глава Кабміну в Telegram за підсумками переговорів.

Вчора, 9 березня, Рада звільнила Кубракова з посади віцепрем'єр-міністра з відновлення України – міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України.

У партії влади "Слуга народу" пояснили це потребою розділити міністерство на два, як було до грудня 2022 року, – на Міністерство інфраструктури та Міністерство розвитку громад і територій. У політсилі зазначили, що Кубраков може очолити Мінінфраструктури України.

Читайте також:
Знищити всі аеродроми РФ: Шольц відкинув заклик Зеленського бити по Росії західною зброєю Знищити всі аеродроми РФ: Шольц відкинув заклик Зеленського бити по Росії західною зброєю
В Україні можуть значно зрости податки В Україні можуть значно зрости податки
Рада має намір призупинити виплати по зовнішньому боргу до завершення реструктуризації Рада має намір призупинити виплати по зовнішньому боргу до завершення реструктуризації
Уряд Німеччини схвалив бюджет на 2025 рік - допомогу Україні скорочено Уряд Німеччини схвалив бюджет на 2025 рік - допомогу Україні скорочено