USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 9 3 6 9 0 (+1400)
USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50

Ситуація в енергетиці зараз одна з найскладніших: Кабмін виділив на ремонт понад 7 млрд гривень

У Києві запроваджують графіки обмеження споживання електроенергії для бізнесу та промислового сектора
електроенергія
Джерело: відкриті джерела

Уряд виділив 7,168 млрд гривень на відбудову енергосистеми України. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Зазначається, що за ці кошти буде закуплено обладнання для відновлення високовольтної мережі, а також для кращої синхронізації енергосистеми України та Європейського Союзу.

"Ситуація в енергетиці зараз одна з найскладніших. Ремонти мережі та генерації ідуть 24/7. Вже зараз на постійній основі працює Штаб із підготовки до наступного опалювального сезону. Велику ставку робимо на децентралізацію енергосистеми", – каже Шмигаль.

Також він нагадав, що НКРЕКП ухвалила рішення про те, що нові генеруючі установки будуть приєднуватися до електричних мереж за спрощеною процедурою та без сплати ставки за приєднання.

"Розраховуємо, що протягом наступного півріччя зможемо суттєво децентралізувати нашу енергосистему", – додав він.

Атаки на енергосистему

Росія знову почала атакувати енергетику.

Зокрема, у ніч на 8 травня окупанти знову здійснили масовану атаку на енергетичну інфраструктуру України. Ударів зазнали шість областей. Атаковані об’єкти генерації та передачі електроенергії у Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Львівській, Івано-Франківській, Вінницькій областях.

Загалом масовані атаки окупантів завдали українській енергетиці збитків на понад один мільярд доларів. І після хвилі масованих атак на об’єкти енергетичної інфраструктури протягом останніх місяців ситуація в енергосистемі досить складна.

Наслідки для споживачів

У зв’язку з великою кількістю пошкодженого обладнання, може збільшитись тариф на електроенергію. Це може статися вже з 1 червня.

Графіки обмеження електроенергії для бізнесу

Сьогодні, 10 травня, з 18:00 до 07:00 завтрашнього дня у столиці будуть запроваджені графіки обмеження споживання електроенергії для бізнесу та промислового сектора. Про це повідомили у Київській МВА.

Для побутових споживачів обмеження не будуть застосовуватися.

Проте мешканців Києва просять бути свідомими і самостійно економити електроенергію. Особливо у вечірні пікові години навантаження.

Читайте також:
Кожне рішення Заходу про допомогу ухвалюється з запізненням на рік, - Зеленський Кожне рішення Заходу про допомогу ухвалюється з запізненням на рік, - Зеленський
Росія розпочала пропагандистську кампанію серед німецькомовних і закликає воювати в Україні Росія розпочала пропагандистську кампанію серед німецькомовних і закликає воювати в Україні
Націоналізація Націоналізація "покинутого" житла на ТОТ України: РФ хоче вкрасти понад 13 тисяч домівок
Направлення на ВЛК можуть з'явитись в додатку Направлення на ВЛК можуть з'явитись в додатку "Резерв+"