USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

З Ізраїлю вдалося виїхати 3500 українцям. 520 з них покинули країну евакуаційними рейсами

Фактично всі, хто звернувся по допомогу, її отримали
Ізраїль прапор
Джерело: відкриті джерела

З початку нападу терористів ХАМАСу на Ізраїль країну покинули 3500 українців. 520 з них змогли вилетіти евакуаційними рейсами, розповів посол України в Державі Ізраїль Євген Корнійчук, повідомляє Укрінформ.

Він зазначив, що йдеться виключно про тих людей, які мають лише паспорт громадянина України. Корнійчук наголосив, що дипломати допомогли фактично всім українцям, що звернулися до посольства.

"За даними МВС, Ізраїль покинули з початку масштабного терористичного акту 3,5 тисячі громадян України – це ті особи, які мають виключно українські паспорти, без подвійного громадянства. З них близько 520 скористалися допомогою посольства і вилетіли евакуаційним рейсом", – розповів посол.

Також Корнійчук додав, що декілька сімей отримують від посольства допомогу. Українська сторона звернулася до благодійників і таким чином допомагає співгромадянам вилетіти до сусідніх з Україною держав. Також посольство допомагає вивезти до Європи громадян із фізичними вадами.

7 жовтня бойовики угруповання ХАМАС розпочали вторгнення в Ізраїль. Терористи захопили велику кількість заручників – як мирних мешканців, так і військових.

8 жовтня Ізраїль оголосив про початок війни. Востаннє це робилось 50 років тому – під час Війни Судного дня.

Пізніше прем'єр-міністр Біньямін Нетаньягу заявив, що Ізраїль вступив у довгу та важку війну, перший етап якої вже завершується знищенням більшості бойовиків, які проникли в країну. За його словами, уряд ухвалив рішення припинити постачання електроенергії, палива та товарів у Сектор Гази.

Також ми повідомляли, що Ізраїль не розпочинатиме наземну операцію в Секторі Гази, якщо бойовики ХАМАСу відпустять полонених і здадуться.

Читайте також:
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
Попри ворожі обстріли Куп'янського району, люди повертаються з евакуації засаджувати та обробляти городи Попри ворожі обстріли Куп'янського району, люди повертаються з евакуації засаджувати та обробляти городи
9 травня є одним з найменш популярних свят в Україні, – опитування 9 травня є одним з найменш популярних свят в Україні, – опитування
Ізраїль відмовляється від застарілих Patriot, проте навряд чи передасть їх Україні, – аналітики Ізраїль відмовляється від застарілих Patriot, проте навряд чи передасть їх Україні, – аналітики