USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Бойовики ХАМАС під час атаки на Ізраїль захопили заручників

Кількість заручників та загиблих ізраїльських солдатів не озвучують
Ізраїль
Ситуація в Ізраїлі
Джерело: відкриті джерела

Головний речник Армії оборони Ізраїлю, контрадмірал Даніель Хагарі підтверджує, що терористична група ХАМАС, бойовики якої від ранку завдали масованого ракетного удару по країні, захопила заручників. Також станом на 17:50 7 жовтня загинули вже 100 людей й сотні отримали поранення, а в Палестині -  198 і 1 тис. 610 поранених. Армія оборони Ізраїля зробила заяву, що атакувала військові об'єкти та оперативні штаби бойовиків ХАМАС у Секторі Газа, а в боях також були вбиті ізраїльські солдати, повідомляє Times of Israel.

Водночас кількість заручників та загиблих ізраїльських солдатів не наводять.

"На півдні Ізраїлю все ще тривають бойові дії, включаючи ситуації із заручниками в Беері та Офакімі. Ізраїльські війська досягли всіх міст на кордоні з Газою та працюють над скануванням кожного з них", - розповів Хагарі.

І додав, що чотири дивізії розгортаються на кордоні з Газою, приєднавшись до 31 батальйону, який уже є на місці.

Ізраїльські ЗМІ також повідомили про випадки, коли бойовики ХАМАС, схоже, захопили в заручники і доправили на територію сектора Гази цивільних ізраїльтян, серед яких літня жінка.

У соцмережах та інформаційних агенціях також публікують кадри, що свідчать про найрізноманітніші способи, завдяки яким бойовики ХАМАС сьогодні опинилися на території Ізраїлю.

Зокрема, одну з ділянок колючого дроту між сектором Гази та Ізраїлем прорвали бульдозером.

 

Згодом терористичне угруповання ХАМАС заявило, що тримає в заручниках десятки ізраїльських солдатів і офіцерів у Секторі Газа.

У заяві ХАМАС стверджує, що полонених "убезпечили в безпечних місцях і тунелях опору".

Крім того, четверо терористів досі тримають у заручниках двох ізраїльтян у квартирі в Офакімі, приблизно за 12 миль (20 кілометрів, - ред.) від кордону з Газою.

Ситуація триває весь день, відколи в місто в'їхали кілька вагонів терористів.

Коли пролунали сигнали ракетної тривоги і жителі міста спустилися в бомбосховища, бойовики відкрили по них вогонь, убивши кількох людей. Багато терористів вбили за кілька годин після цього.

Четверо терористів залізли в квартиру в місті, де залишилися двоє ізраїльтян, і з того часу утримують їх у заручниках.

Сили безпеки кілька разів намагалися знайти спосіб увірватися та врятувати їх, але поки що марно.

Що передувало?

ХАМАС  7 жовтня близько 06:30 завдав масованого ракетного удару по території Ізраїля. Як розповів речник Сил оборони Ізраїля Даніель Хагарі, випустили понад 2 тисяч ракет. Після цього бойовики проникли на південь країни.

Прем'єрміністр країни Біньямін Нетаньяху провів зустріч з вищими посадовими особами служби безпеки.

Міністр оборони Ізраїля Йоав Галант заявив, що ХАМАС оголосив війну Ізраїлю, за що заплатить дуже високу ціну.

Зазначимо, конфлікт між ХАМАСом та Ізраїлем триває вже давно. Чергове загострення було навесні 2021 року. 

Читайте також:
Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
Сьогодні День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни: Серед Праведників народів світу – понад 2,5 тисячі українців Сьогодні День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни: Серед Праведників народів світу – понад 2,5 тисячі українців
На Харківщині йдуть активні дії. Прориву української оборони немає На Харківщині йдуть активні дії. Прориву української оборони немає