USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали

Українська делегація отримала штраф за футболки з написом Free Azovstal Defenders
Євробачення-2024

Виступ України на "Євробаченні-2024" у Мальме, 7 травня 2024 року

Джерело: відкриті джерела

Організатори "Євробачення" оштрафували українську делегацію за публічну підтримку військовополонених з "Азовсталі", яку українці висловили за допомогою футболок із написом Free Azovstal Defenders під час грандфіналу, коли на телеекранах транслювали повторний перегляд номерів. Про санкції проти української команди повідомила співачка alyona alyona в Instagram.

За її словами, з'явитися в таких футболках на "Євробаченні" було ризиковано і дуже складно.

"Будь-які написи та бренди були заборонені, охорона перевіряла весь одяг і, якщо на ньому був напис, просили зняти його або ж заклеювали написи чорним скотчем. Але складнощі в нас почалися ще на етапі створення роздрукування логотипу на футболці", – розповіла alyona alyona.

Співачка зазначила, що українська команда довго не могла знайти поліграфію, яка здатна оформити футболки зі спеціальним написом. Частина з них просто відмовлялися це робити.

"Проте з однією поліграфією ми змогли домовитися після того як ми п'ять разів зателефонували їм та слізно попросили допомогти. Перед входом до зали наша команда одягла футболки під свої інші футболки і кофти і змогли пройти з ними в грінрум", – згадує вона.

За її словами, українська команда в підсумку показала заклик на весь світ і "відбилася лише штрафом".

UPD: Суспільне Мовлення спростувало заяву alyona alyona про фінансові санкції за футболки з написом Free Azovstal defenders:

"Наразі Суспільне Мовлення як член ЄМС, який забезпечує участь представників України на Пісенному конкурсі Євробачення, не отримало жодних скарг та штрафів за нібито порушення правил", - йдеться у дописі.

Також допис співачки alyona alyona про штраф в Instagram виправлено. Тепер там немає жодного слова про фінансове покарання.

Інші скандали на "Євробаченні"

Як пише BBC, Європейська мовна спілка визнала, що відразу кілька країн подали скарги на Ізраїль.

Після грандфіналу ірландська представниця Бембі Таг, яка відкрито висловлювала свої пропалестинські погляди, звинуватила ізраїльську національну телекомпанію Kan у "підбурюванні до насильства" проти них.

Під час першого півфіналу один із коментаторів телеканалу зазначив, що Бембі Таг "негативно висловилася про Ізраїль".

"Телекомпанія [Kan] порушила правила, і я сподіваюся, що наступного року вони не зможуть брати участь у змаганнях через це", – заявила Бембі Таг.

Інші учасники звинуватили ізраїльську делегацію в тому, що вони знімали їх на відео і розміщували в інтернеті без їхнього дозволу.

Але деякі учасники явно демонстрували неповагу до представниці Ізраїлю Іден Голан. Наприклад, грецьку співачку Марину Сатті помітили, як вона позіхала і прикидалася сплячою, поки Голан виступала на пресконференції.

А коли ізраїльській співачці сказали, що їй не потрібно відповідати на запитання про те, "чи представляє її присутність на конкурсі ризик", Йост Кляйн, представник Нідерландів, перервав її і запитав: "Чому б і ні?".

До речі, Кляйна дискваліфікували після півфіналу через ймовірну сутичку з жінкою зі знімальної групи, яка подала скаргу до шведської поліції.

Організатори "Євробачення" вже заявили, що "шкодують" про те, що деякі делегації "не дотримувалися духу правил" у Швеції.

"Євробачення-2024"

Як відомо, минулими вихідними у шведському Мальме відбувся головний пісенний конкурс Європи, в якому також брав участь український дует alyona alyona & Jerry Heil.

За підсумками конкурсу українські співачки посіли третє місце, а перемогу здобув представник Швейцарії Nemo, який представляє себе небінарною особою. Більш детально про нього ми писали тут.

Читайте також:
Випадок в одеській ветклініці: Ветерана на протезах образив радник віцепрем’єрки Стефанішиної, він вже звільнений Випадок в одеській ветклініці: Ветерана на протезах образив радник віцепрем’єрки Стефанішиної, він вже звільнений
Ватні палички й одноразовий посуд під забороною? В уряді напрацьовують законопроєкт проти одноразової пластикової продукції Ватні палички й одноразовий посуд під забороною? В уряді напрацьовують законопроєкт проти одноразової пластикової продукції
Відсьогодні на імпорт яєць і цукру з України до ЄС діють тарифні квоти Відсьогодні на імпорт яєць і цукру з України до ЄС діють тарифні квоти
Україна через місяць може зіткнутися з дефолтом, – The Economist Україна через місяць може зіткнутися з дефолтом, – The Economist