USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 3 5 1 0 (+1210)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну

Кошти виділятимуть протягом наступних п'яти років на покриття операцій та розвиток нового бізнесу в Україні
Австрія

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Австрія створила спеціальний фонд на 500 мільйонів євро для підтримки своїх експортерів й інвесторів в Україні. Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів Австрії.

У відомстві зазначили, що підтримка здійснюватиметься через спеціальний ризик-орієнтований механізм для України.

Адже російські атаки роблять будь-який бізнес з українськими компаніями надзвичайно ризикованим для австрійських експортерів та інвесторів. Тому міністерство створило умови для підтримки австрійського експорту в Україну.

Передбачається, що протягом наступних п'яти років буде виділено 500 мільйонів євро на покриття операцій та розвиток нового бізнесу в Україні.

"Окрім внутрішньої економіки українське населення та економіка зокрема виграють від австрійської підтримки експорту, оскільки країна активно сприяє відбудові України. Австрія забезпечить життєво важливі для України інвестиції", – заявив міністр фінансів Магнус Бруннер.

До цього належить постачання питної води та тепла, убезпечення і реконструкція транспортного сектора з дорогами, мостами й залізничною інфраструктурою. А також спільні майстерні для автобусів, трамваїв і поїздів.

Раніше

Разом з тим ще влітку минулого року Міністерство закордонних справ Австрії погодило надання 1 млн євро для підтримки роботи Міжнародного агентства з атомної енергії в Україні. 

Кошти на фінансування діяльності МАГАТЕ в Україні внесли порівну австрійське МЗС і Міністерство захисту клімату. За словами міністра закордонних справ Австрії Александра Шалленберга, "російська рулетка з безпекою українських атомних електростанцій має нарешті закінчитися".

До речі, три оборонні компанії Франції планують розгорнути виробництво в Україні. Приступити мають намір вже цього літа.

Також Франція разом з Німеччиною дозволили виробнику танків KNDS створити виробничий підрозділ в Україні.

Читайте також:
Для евакуації поранених: В українське виробництво запустили робота Ratel Н Для евакуації поранених: В українське виробництво запустили робота Ratel Н
Для активізації дій у районі Авдіївки росіянам, ймовірно, не вистачає ресурсів, - аналітики Для активізації дій у районі Авдіївки росіянам, ймовірно, не вистачає ресурсів, - аналітики
Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ
У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн