USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Ізраїль входить у "довгу і важку війну": Що відбувається в країні сьогодні

У результаті бойових дій поранення отримали не менше 1590 осіб
Війна в Ізраїлі
Війна в Ізраїлі
Джерело: відкриті джерела

Бойовики ХАМАС вночі завдали ряд ракетних ударів по території Ізраїлю. Своєю чергою ізраїльська авіація вразила кілька командних центрів у Секторі Гази. Про це пишуть The Times of Israel та The Jerusalem Post.

Зокрема, одна ракета ХАМАС потрапила по лікарні в місті Ашкелон.

Угрупування "Хезболла" вело мінометний вогонь по Ізраїлю з боку Лівану.

Ізраїльська авіація у відповідь завдала удару по мечетях у Секторі Гази. ХАМАС використовував ці об'єкти у військових цілях. Попередньо, атаковані польові штаби, командний центр ХАМАС та командний пост угруповання "Ісламський джихад".

Перший етап війни закінчується

Після тривалої наради прем'єр-міністр Біньямін Нетаньягу заявив, що Ізраїль вступив у довгу та важку війну, перший етап якої вже завершується знищенням більшості бойовиків, які проникли в країну.

За його словами, уряд ухвалив рішення припинити постачання електроенергії, палива та товарів у Сектор Гази.

Він також наголосив, що Армія оборони Ізраїлю створила закриту зону в районі Сектору Гази, вхід до закритої військової зони для мирних громадян заборонено.

Постраждалі та жертви

За даними МОЗ Ізраїлю, в результаті бойових дій поранення отримали не менше 1590 осіб, 19 з яких перебувають у критичному стані. Більшість із постраждалих госпіталізовано до різних медичних закладів країни. Внаслідок боїв, ймовірно, загинуло понад 300 людей. Очікується, що ця цифра збільшуватиметься.

РФ хоче використати ситуацію в Ізраїлі проти України

Кремль спробує використати напад бойовиків ХАМАС на Ізраїль для просування своїх інформаційних операцій, спрямованих на зменшення підтримки та уваги США та Заходу до України. Про це пишуть аналітики ISW.

У Росії вже звинуватили Захід у зневазі до конфліктів на Близькому Сході на користь підтримки України і заявили, що міжнародне співтовариство нібито незабаром перестане звертати увагу на Україну.

Заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв заявив, що Сполученим Штатам та їхнім союзникам слід було б "займатися" роботою над "палестинсько-ізраїльським врегулюванням", а не "втручатися" у справи Росії та надавати Україні військову допомогу. У МЗС РФ також звинуватили Захід у блокуванні зусиль необхідного "квартету" Росії, США, Євросоюзу та ООН, що призвело до ескалації насильства в Ізраїлі.

Російські пропагандисти також заявляли, що Росія нібито виграє від ескалації в Ізраїлі, оскільки світ на якийсь час відвернеться від України і знову займеться "гасінням вічного вогню" на Близькому Сході.

Читайте також:
Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
Сьогодні День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни: Серед Праведників народів світу – понад 2,5 тисячі українців Сьогодні День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни: Серед Праведників народів світу – понад 2,5 тисячі українців
На Харківщині йдуть активні дії. Прориву української оборони немає На Харківщині йдуть активні дії. Прориву української оборони немає