USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Скандал на Волині: Вчителька висипала на голову учениці снеки

Батьки школярки вже подали заяву до поліції
школа
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

У селищі Іваничі Волинської області вчителька фізики висипала на голову школярці пачку снеків. Жінку нібито обурило, що дівчина їла під час уроку. Відео інциденту опублікували в соцмережах, а батьки учениці написали заяву до поліції.

Зокрема на ролику видно, як вчителька висипає снеки на волосся школярки, а та прикриває голову руками. При цьому інші учні голосно сміються й аплодують. Причому сама освітянка усміхається. У дописі вказано, що йдеться про вчительку фізики в Іваничівському ліцеї №1.

 
 
 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация от Інтернет-видання "БУГ" (@bugorgua)

Як відреагували батьки дитини?

Тим часом батьки дівчинки написали заяву до поліції. Правоохоронці тепер вивчають всі деталі та обставини інциденту. А потім вирішуватимуть, кого і за що притягти до адміністративної відповідальності, повідомили "УП. Життя" в секторі комунікацій Головного управління Національної поліції у Волинській області.

Правоохоронці склали адміністративний протокол за статтею 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Вчинок освітянки тягне за собою накладення штрафу або виконання громадських робіт.

Реакція користувачів соцмереж

Водночас після розголосу події в мережі думки коментаторів розділилися: на тих, які підтримують вчительку, зауважуючи, що школярка сама винна у тому, що сталося, та тих, хто підтримує постраждалу дівчину.

Останні говорять, що освітянка не мала права так поводитися і натомість потрібно було вчинити по-іншому.

Крім того, користувачів здивувала поведінка дітей, які спостерігали за цим дійством.

Новини за темою: В українських школах фіксують близько 100 справ щодо булінгу на рік, – Опендатабот

Освітні скандали

Зазначимо, конфлікт між батьками школярів та директором школи трапився і в селі Верхня Яблунька Самбірського району на Львівщині.

Суперечка почалася ще навесні 2022 року. Місцеві були незадоволені тим, що директор школи – ексрегіонал та прихильник Московського патріархату. Йшлося також і про булінг з боку директора. Тому на спільних зборах ухвалили рішення про звільнення зі школи директора.

Відтак, у жовтні районний суд прийняв рішення про звільнення Січака з посади директора школи через фізичне та моральне насильство над дітьми. У матеріалах справи йшлось про щонайменше три випадки булінгу школярів.

Але уже в червні 2023 року Січак поновився на посаді за рішенням того ж районного суду. Щобільше, суд зобов’язав тамтешній відділ освіти виплатити горе-директору понад 387 тисяч гривень невиплаченої зарплати та ще 6 тисяч гривень моральної шкоди.

Втім, з початком нового навчального року в школі знову розгорівся скандал. Цього разу – з новим розмахом. До навчального закладу прийшли невдоволені батьки, які не хочуть бачити Січака на посаді директора. Зрештою, зустріч завершилась тим, що директору школи у Верхній Яблунці довелося бігати класом, втікаючи від щонайменше десятка обурених людей.

Читайте також:
Випадок в одеській ветклініці: Ветерана на протезах образив радник віцепрем’єрки Стефанішиної, він вже звільнений Випадок в одеській ветклініці: Ветерана на протезах образив радник віцепрем’єрки Стефанішиної, він вже звільнений
Заява начштабу Заява начштабу "Азова" Кротевича проти Содоля: ДБР перевірить дії генерала
Найбільш затребувані на ринку праці: МОН цьогоріч збільшило держзамовлення на підготовку медиків та в сфері оборони Найбільш затребувані на ринку праці: МОН цьогоріч збільшило держзамовлення на підготовку медиків та в сфері оборони
Нардепу Тищенку повідомили про підозру після конфлікту з колишнім військовим у Дніпрі Нардепу Тищенку повідомили про підозру після конфлікту з колишнім військовим у Дніпрі