USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

В Ізраїлі назвали умови, за яких ЦАХАЛ не буде починати наземну операцію в Газі

Однією з умов в Ізраїлі назвали звільнення всіх заручників
Ізраїль віськові ЦАХАЛ армія Ізраїлю_7
Джерело: Міноборони Ізраїлю

Ізраїль не розпочинатиме наземну операцію в Секторі Гази, якщо бойовики ХАМАСу відпустять полонених і здадуться, заявив міжнародний представник ЦАХАЛу підполковник Джонатан Конрікус у коментарі ABC.

"Якби ХАМАС вийшов зі своїх підземних укриттів, які вони ховають під ізраїльськими мирними жителями, повернув би наших заручників – усіх 212 із них – і здався б беззастережно, тоді війна закінчилася б", – сказав офіцер.

Водночас він зазначив, що якщо палестинські бойовики не зроблять цього, то Армії оборони Ізраїлю доведеться почати штурм.

Що зараз відбувається в Ізраїлі та Секторі Гази?

Цієї ночі ЦАХАЛ завдав нових ударів по центрах "Хезболли" в Лівані та по "десятках об'єктів" ХАМАСу у Секторі Гази. Палестинські бойовики назвали нічний удар наймасштабнішим від початку загострення конфлікту.

Новини за темою: У Секторі Гази – гуманітарна катастрофа

Водночас видання CNN із посиланням на високопоставленого чиновника повідомило, що Ізраїль не планує припиняти вогонь по Сектору Гази, щоб виконати умову ХАМАСу для звільнення частини заручників.

"Але не можна дозволити гуманітарним зусиллям вплинути на місію з ліквідації ХАМАСу", – додав він.

Нагадаємо, раніше армія Ізраїлю перенесла початок наземної операції в Секторі Гази через погоду. 

Також ми писали, що ЦАХАЛ вже завершує підготовку до "повномасштабної наземної операції" в Секторі Гази. Наразі в армії Ізраїлю завершується набір сотень тисяч резервістів.

Читайте також:
Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
Сьогодні День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни: Серед Праведників народів світу – понад 2,5 тисячі українців Сьогодні День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни: Серед Праведників народів світу – понад 2,5 тисячі українців
На Харківщині йдуть активні дії. Прориву української оборони немає На Харківщині йдуть активні дії. Прориву української оборони немає