USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Перебої зі світлом повертаються: Наскільки критична ситуація і де шукати графіки відключень

У четвер у всіх областях України діють графіки вимкнення світла
світло
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Уже понад добу в українській енергосистемі зберігається значний дефіцит. У зв'язку з цим по всій Україні діють погодинні графіки відключення світла. Про це повідомляє "Укренерго".

"16 травня з 00:00 у всіх регіонах України діють графіки погодинних відключень", – йдеться у дописі.

Через складну ситуацію в енергосистемі Україна запросила аварійну допомогу із сусідніх країн.

Новини за темою: Електроенергія може здорожчати до 4 грн/кВт-год

Проблеми з електроенергією виявилися складнішими, ніж розраховувалося

Як повідомляє генеральний директор компанії Yasno Сергій Коваленко, сьогодні вранці Київ, Дніпро та область пройшли обмеження з екстреними відключеннями.

"Ситуація вночі та вранці виявилася складнішою, ніж розраховували колеги. Учора ввечері "Укренерго" довів обсяг лімітів, які дали б змогу працювати в графіках, але згодом уночі та вранці ці обсяги обмежень ще кілька разів коригувалися. Зранку ми безнадійно вивалилися з лімітів, тому застосовувалися екстрені відключення. Нам хронічно не вистачає генерації + імпорту для поточного рівня споживання", – розповів він.

Енергетики сподіваються, що ввечері подібної ситуації не станеться, і міста зможуть пройти черговий пік з графіками.

Де дивитися графіки?

Час, коли вам мають обмежити постачання електроенергії, можна подивитися на сайтах ДТЕК або Yasno. Однак зараз вони працюють із перебоями через великий наплив користувачів.

"Сайт поки що лежить, скоро полагодимо", – зазначив гендиректор Yasno.

Також для ознайомлення з графіками можна скористатися спеціальними ботами в месенджерах:

Або завантажити застосунок Yasno в Apple Store і PlayMarket.

Нагадаємо, надвечір 14 травня в Україні запровадили екстрені відключення електроенергії. Причиною є дефіцит потужності внаслідок масованих атак окупантів на енергосистему України.

За даними міністра енергетики Германа Галущенко, Україна внаслідок останніх атак Росії втратила 7 ГВт потужностей генерації електроенергії. 

Окупанти також знищили низку високовольтних трансформаторів на підстанціях, які передають електроенергію.

Читайте також:
Найскладніший період літа вже позаду: Ситуація з енергетикою покращилась, – Укренерго Найскладніший період літа вже позаду: Ситуація з енергетикою покращилась, – Укренерго
Українці матимуть мобільний зв’язок та інтернет під час відключень світла: Яке рішення ухвалили в Мінцифри Українці матимуть мобільний зв’язок та інтернет під час відключень світла: Яке рішення ухвалили в Мінцифри
Львівські школярі, як і рекомендував Кабмін, розпочнуть навчання 2 вересня, проте Садовий незадоволений Львівські школярі, як і рекомендував Кабмін, розпочнуть навчання 2 вересня, проте Садовий незадоволений
Україна може найближчим часом отримати 250 млн євро для підтримки енергетики від ЄІБ Україна може найближчим часом отримати 250 млн євро для підтримки енергетики від ЄІБ