USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 9 3 6 9 0 (+1400)
USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50

Важливо, аби вода у ставку на Запорізькій АЕС залишалася на нинішньому рівні, – гендиректор МАГАТЕ

Гроссі прибув в тимчасово окупований Енергодар для оцінки впливу руйнування дамби Каховської ГЕС
Гроссі
Рафаель Гроссі, Енергодар, 15 червня 2023 р.
Джерело: відкриті джерела

Директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі прибув на тимчасово окуповану росіянами Запорізьку атомну електростанцію (ЗАЕС), що розташована в Енергодарі, аби оцінити вплив руйнування дамби Каховської ГЕС на її безпеку. Про це йдеться у повідомленні Гроссі в Twitter.

Глава МАГАТЕ акцентує на важливості нинішнього рівня води в ставку на станції.

"Є випаровування, може бути витік, але рівень води має підтримуватися на цьому рівні. З наявними запасами води станція може бути безпечною певний час. АЕС працюватиме над поповненням запасів води, щоб забезпечити нормальне функціонування системи безпеки. А ми уважно стежитимемо за цим процесом", – прокоментував директор агенства.

Відзначимо, збитки рибної галузі внаслідок знищення Каховського водосховища після підриву греблі гідроелектростанції росіянами орієнтовно можуть становити понад 11 млрд гривень. Про це заявили у пресслужбі Держрибагентства.

"Так, лише через затоплення двох державних рибовідтворювальних заводів Держрибагентства українські водойми щорічно недоотримають зариблення у кількості 16 млн екземплярів цінних видів водних біоресурсів", – уточнили фахівці.

Новини за темою: На Херсонщині затоплено 107 гідротехнічних споруд Держрибагентства

Водночас через підрив ГЕС затоплено щонайменше 32 заправні станції, склади та нафтопереробні заводи. Це може призвести до витоку хімікатів, нафти та бензину, які використовують у житлових, сільськогосподарських, промислових та комерційних зонах, йдеться в дослідженні Greenpeace.

Новини за темою: Через підрив Каховської ГЕС в Україні зростуть ціни, – Нацбанк
Читайте також:
Над ядерними реакторами т.о. ЗАЕС росіяни використовують дрони-камікадзе Над ядерними реакторами т.о. ЗАЕС росіяни використовують дрони-камікадзе
Переведення всіх енергоблоків ЗАЕС у стан Переведення всіх енергоблоків ЗАЕС у стан "холодного зупину": Експерт пояснив, як це вплинуло на ситуацію на станції
Росія готує чергову провокацію на ЗАЕС, – Генштаб Росія готує чергову провокацію на ЗАЕС, – Генштаб
Усі енергоблоки Запорізької АЕС переведені у стан Усі енергоблоки Запорізької АЕС переведені у стан "холодного зупину", – МАГАТЕ