USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Помилки у "Резерв+": Відповіді на найпоширеніші питання від Міноборони

Помилки у застосунку – наслідок людського фактору
Резерв плюс
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Заступниця міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформації і цифровізації Катерина Черногоренко опублікувала на своїй сторінці у Facebook відповіді на найпоширеніші запитання щодо застосунку "Резерв+".

Що робити військовослужбовцям, у яких пише в "Резерв+", що вони у розшуку? 

Черногоренко наголосила, що військовослужбовцям не потрібно оновлювати дані щодо себе. Вони не стоять на військовому обліку, тож не можуть порушувати правила обліку.

Проте якщо таке все-таки сталось, то варто, щоб родичі звернулись до ТЦК і надали паспорт, податковий номер, військовий квиток та довідку про зачислення на військову службу. Найімовірніша причина: ТЦК не встиг оцифрувати ваші дані. 

Те саме стосується і військовозобов’язаних. У їхньому випадку можна звернутись до ТЦК або до технічної підтримки.

Чому застосунок недоступний за кордоном? 

Це можливе лише у деяких країнах. Причина: деяким маркетам (як систем Android, так і iOS), треба декілька днів на обробку будь-яких змін. Команда розв'язує це питання.

Чи треба невійськовозобов'язаним жінкам завантажувати "Резерв+"?

У Міноборони наголошують, що це не треба робити. Адже кількість запитів на авторизацію є рекордною. Тому це може спричиняти зайве навантаження на сервери та збої.

Чому дані в застосунку неправильні та містять помилки?

В оборонному відомстві зазначають, що помилки – наслідок людського фактору. Таке періодично трапляється, коли інформація з паперових карток вручну переноситься до реєстру.

"Рекомендуємо звернутися до ТЦК, у якому ви стоїте на обліку, щоб виправити помилки. У разі питань щодо роботи сервісу, звертайтесь до нашої служби підтримки: www.viber.com/reserveplusbot", – додали там.

Закон про мобілізацію

18 травня в Україні запрацював новий закон про мобілізацію

Тепер усі чоловіки віком від 18 до 60 років протягом 60 календарних днів зобов’язані оновити дані стосовно свого місця перебування. А вручення повістки буде вважатися здійсненим тоді, коли Територіальний центр комплектування надішле документ на останню відому адресу, за якою зареєстрована особа.

На облік будуть братися громадяни із 17 років. Виняток – особи, які відбувають покарання. 

Як працює додаток "Резерв+"?

Він надає можливість оперативного оновлення даних і доступу до інформації в реєстрі "Оберіг" та став доступним для скачування на смартфонах через App Store і Google Play Market з 18 травня.

Технічна команда працює 24/7, виправляє всі помилки та реагує на зауваження.

Читайте також:
Незаконно отримав понад 2,6 млн грн нібито як військовополонений: Перед судом постане правоохоронець з Луганщини Незаконно отримав понад 2,6 млн грн нібито як військовополонений: Перед судом постане правоохоронець з Луганщини
ВСП провела перевірку в 59-ій бригаді, як і просила ВСП провела перевірку в 59-ій бригаді, як і просила "Пташка": Частину командування притягнули до відповідальності
Закон про мобілізацію підштовхнув зайняти людей активну позицію і почати шукати себе в українському війську, - речник Міноборони Закон про мобілізацію підштовхнув зайняти людей активну позицію і почати шукати себе в українському війську, - речник Міноборони
В Одесі чоловік “прокотив” співробітника ТЦК на капоті: Що кажуть у військкоматі В Одесі чоловік “прокотив” співробітника ТЦК на капоті: Що кажуть у військкоматі