USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

Кожне рішення Заходу про допомогу ухвалюється із запізненням на рік, – Зеленський

Глава держави навів приклад ситуації з передачею Україні установок Patriot
Зеленський
Президент України Володимир Зеленський
Джерело: скріншот

Західні союзники надто довго ухвалюють рішення про військову допомогу України, зокрема про постачання систем ППО. Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю Reuters.

Під час розмови глава держави навів приклад ситуації з передачею Україні установок Patriot. Він сказав, що цей процес можна охарактеризувати як "один великий крок вперед, але перед цим два кроки назад".

"Кожне рішення, до якого ми, а потім і всі інші приходимо, ухвалюється із запізненням приблизно на рік", – зауважив президент.

Водночас глава держави наголосив, що підштовхує партнерів до більш безпосередньої участі у війні з Росією. Які б могли допомогти Україні перехоплювати російські ракети.

Також Зеленський додав, що Україна веде переговори із союзниками щодо використання їхньої зброї для завдання ударів по російській військовій техніці біля кордону і всередині російської території. 

Проте поки що "нічого позитивного немає", уточнив український лідер.

Новини за темою: Зеленський заявив, що для захисту критичної інфраструктури України нині потрібно мінімум сім систем ППО

Зброя для України

До речі, днями Зеленський в інтервю французькому виданню також говорив, що, наприклад, для оборони Харкова й області важлива далекобійна зброя, щоб захистити оборонні позиції.

Передовсім, мовиться про системи Patriot. І взагалі далекобійна зброя та системи ППО, як і раніше, лишають в пріоритеті для України.

"Допомога – це гроші, гроші не йдуть, іде до нас зброя (про виділену допомогу від США, – ред.) і дуже важливо, що проголосували 60 мільярдів. Проголосувати важливо мало,. Коли ми говоримо "Харків" – це передусім буде далекобійна зброя і бомбардування наших позицій. Якщо тебе знищують, яка лінія оборони? Якщо зверху на голову падають 100–150 бомб на день, там просто нема людей. Людей вбили, люди відійшли там, де безпечніше", – зазначав глава держави.

При цьому стверджував,  що Україна працює над тим, аби зброя надійшла якнайшвидше. Однак це довготривалий процес переговорів з країнами.

Читайте також:
Цього року в ряди ВМС стане флагман Цього року в ряди ВМС стане флагман "Гетьман Іван Мазепа": Як його застосовуватимуть
Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька
З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна
Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі