USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 4 2 6 0 (+860)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Росія готує чергову провокацію на ЗАЕС, – Генштаб

Окупанти можуть звинуватити Україну
ЗАЕС

ЗАЕС

Джерело: відкриті джерела

За наявними даними розвідки, російські терористи готуються до проведення чергової провокації на Запорізькій атомній електростанції. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

У відомстві зазначили, що провокація готується під фальшивим прапором.

"Росія є єдиним терористом у світі, який тримає в заручниках атомну станцію та використовує її для шантажу України та усього світу. Ніхто інший, окрім російських терористів, не ставив світ так близько до межі свідомої радіаційної катастрофи", – зазначили у Генштабі.

Лише за останні тижні росіяни вже кілька разів намагалися перекласти на Україну відповідальність за використання безпілотників для атак на обʼєкти ЗАЕС.

"Це свідомі російські дії, які продовжують російську ж практику шантажу нашої держави та усієї міжнародної спільноти ризиком катастрофи на ЗАЕС. Україна завжди відповідально ставилась і ставиться до безпеки ядерних обʼєктів. Лише повернення ЗАЕС під контроль України здатне відновити реальну безпеку станції", – наголосили у відомстві.

Також  у Генштабі додали, що безпека Запорізької АЕС не може бути гарантована, поки російські війська перебувають на станції.

Окупація ЗАЕС

Запорізька атомна електростанція перебуває під контролем російських окупантів з березня 2022 року. З того часу через російські навмисні обстріли АЕС залишилася фактично відрізаною від енергомережі, тому майже всі реактори були переведені у режим "холодного зупину".

Додамо

Раніше в МАГАТЕ повідомили, що на навчально-тренувальний центр ЗАЕС, який знаходиться на прилеглій до атомної станції території, здійснив атаку безпілотник

Тоді представник ГУР МО України Андрій Юсов розповів, що окупанти вирішили зімітувати удар дронами по ЗАЕС і спробували звинуватити у цьому Україну.

Також нагадаємо, що 23 березня Запорізька атомна електростанція опинилась на межі блекауту.

Новини за темою: Усі енергоблоки Запорізької АЕС переведені у стан "холодного зупину", – МАГАТЕ
Читайте також:
Над ядерними реакторами т.о. ЗАЕС росіяни використовують дрони-камікадзе Над ядерними реакторами т.о. ЗАЕС росіяни використовують дрони-камікадзе
Окупанти майже 180 разів обстріляли українські ТЕС від початку війни Окупанти майже 180 разів обстріляли українські ТЕС від початку війни
Ситуація на фронті загострилась, – Сирський Ситуація на фронті загострилась, – Сирський
Росія вкрала у ЗСУ технологію ураження цілей, – Bild Росія вкрала у ЗСУ технологію ураження цілей, – Bild