USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Україна офіційно заявила про участь в цьогорічній Олімпіаді в Парижі

Цього разу для України Олімпійські ігри – це "в першу чергу великий екран до світу", вважають у Мінмолодьспорту
Олімпіада у Парижі

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Україна візьме участь у літніх Олімпійських іграх 2024 року, які відбудуться у Парижі (Франції). Про це йдеться в офіційній заяві, повідомляє пресслужба Міністерства молоді та спорту України.

Зокрема, очільник Мінмолодьспорту Матвій Бідний та президент Національного олімпійського комітету України Вадим Гутцайт провели неформальну зустріч із представниками українських та іноземних медіа, на якій й оголосили, що Україна їде на Олімпіаду.

Крім того, на зустрічі обговорили подробиці участі України в літніх Олімпійських іграх.

"Ці ігри мають особливе значення для України, адже це можливість показати світові нашу волю та силу духу. Гасло України на Олімпійських іграх: The Will to Win. Наші спортсмени – це герої, які тренуються в умовах окупації, під обстрілами, часто втрачаючи близьких. Їхня мужність і воля до перемоги заслуговують на найбільшу повагу і підтримку", – сказали на зустрічі.

Посадовці додали, що цього разу для України Олімпіада – це "в першу чергу великий екран до світу". І наші спортсмени мають нагадати, що "Україна є, бореться і здатна перемагати".

"Cам факт, що у Парижі виступають під українським прапором, є великим проявом сили волі. Участь України в Олімпійських іграх – це перемога нашого духу, волі і віри в майбутнє. Закликаємо міжнародну спільноту продовжувати підтримувати України у боротьбі за мир і справедливість для всього світу", – додали Бідний та Гутцайт.

Від початку повномасштабного вторгнення Росії загинули понад 450 українських спортсменів, серед яких і чемпіони світу. Також російські окупанти знищили або пошкодили понад 500 спортивних об’єктів, серед яких 15 баз олімпійської підготовки. Попри це українські спортсмени продовжують тренуватися та виборювати ліцензії на Олімпійські ігри, констатували у відомстві.

Новини за темою: Спортивні гімнасти з РФ втратили шанси виступити на Олімпіаді-2024

Олімпіада у Парижі

Варто нагадати, що Олімпійські ігри-2024 відбудуться у Парижі з 26 липня до 11 серпня. Естафета олімпійського вогню розпочалася у квітні.

Ми писали, що президент Франції Еммануель Макрон планує досягнути припинення вогню у всіх воюючих країнах світу під час Олімпійських ігор.

Що стосується російських представників, вони можуть зустрітися на змаганнях з тенісу, оскільки Міжнародна федерація тенісу (ITF) допустила російських та білоруських спортсменів до участі в Олімпійських та Паралімпійських іграх.

До того ж на Олімпіаді можуть бути представлені інші атлети з РФ, зокрема, ті, хто не відповідає вимогам нейтральності.

Натомість Національний олімпійський комітет України та Міністерство молоді та спорту оприлюднили рекомендації для українських атлетів щодо можливих контактів із росіянами та білорусами під час Ігор. Насамперед НОК рекомендує спортсменам з України утриматися від прямих контактів із представниками країн-агресорів, які можуть спричинити провокаційні дії.

Читайте також:
У Парижі стартувала Олімпіада. Церемонію вперше провели на воді. Заворожуючі фото У Парижі стартувала Олімпіада. Церемонію вперше провели на воді. Заворожуючі фото
У Франції перед відкриттям Олімпіади відбулися диверсії на залізниці: Потяги скасовують У Франції перед відкриттям Олімпіади відбулися диверсії на залізниці: Потяги скасовують
Наступні зимові Олімпійські ігри відбудуться в Альпах Наступні зимові Олімпійські ігри відбудуться в Альпах
Олімпіада-2024. Короткий гід по головній спортивній події року Олімпіада-2024. Короткий гід по головній спортивній події року