USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

В ООН пропонують створити агентство-спостерігача за штучним інтелектом

Найближчими днями в Організації Об'єднаних Націй призначить науковий консультативний орган
Шарль Мішель та Гуттереш з мікрофоном UWN_2
Джерело: UWN
Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш підтримав пропозицію щодо створення міжнародного органу зі спостереження за штучним інтелектом за прикладом Міжнародного агентства з атомної енергії, пише Reuters.

"Тривожні дзвіночки щодо останньої форми штучного інтелекту – генеративного ШІ – оглушливі. І вони найгучніші від розробників, які його створили. Ми повинні сприймати ці попередження серйозно", – сказав Гутерреш журналістам.

Він оголосив про плани розпочати до кінця року роботу над консультативним органом високого рівня з питань штучного інтелекту, який регулярно переглядатиме механізми управління ШІ і даватиме рекомендації щодо того, як вони можуть узгоджуватися з правами людини, верховенством права та загальним благом.

Найближчими днями Гутерреш призначить науковий консультативний орган, до складу якого увійдуть сторонні експерти зі штучного інтелекту.

Новини за темою: Єврокомісія вимагає у Google, Facebook і TikTok позначати контент, що створений штучним інтелектом

Генсек ООН заявив, що прихильний до ідеї створення агентства з питань ШІ за прикладом МАГАТЕ: 

"У чому полягає перевага МАГАТЕ – це дуже міцна інституція, що базується на знаннях. І водночас, нехай і обмежено, вона має певні регуляторні функції. Тому я вважаю, що ця модель може бути дуже цікавою".

Гутерреш зазначив, що не має повноважень створювати таке агентство – це стосується 193 держав – членів Організації Об'єднаних Націй. Але уточнив, що це обговорювалося, і він сприйматиме це як позитивний розвиток подій.

Вплив штучного інтелекту на ринок праці  

Технології, такі як штучний інтелект, цифровізація та інші економічні розробки, скорочують потребу в офісних працівниках.

Більшість світових компаній планують запровадити технології ШІ протягом наступних п'яти років. Це призведе до скорочення до 26 млн робочих місць на адміністративних та облікових посадах, включаючи касирів, продавців квитків та бухгалтерів.

Створення ШІ

У 2012 році Джефрі Гінтон разом із двома студентами створили нейронну мережу, яка змогла проаналізувати тисячі фотографій та навчитися розпізнавати звичайні об’єкти. 

Новини за темою: Meta почне тестування інструмента генеративної реклами зі штучним інтелектом

Google витратила 44 млн доларів, щоб придбати компанію, яку заснував вчений та двоє його студентів. Їхня система призвела до створення дедалі потужніших технологій, зокрема нових чат-ботів, таких як ChatGPT та Google Bard. 

У 2018 році Джефрі Гінтон був серед тих, хто отримав Премію Тюрінга за свою роботу над нейронними мережами.

 
 
Читайте також:
TikTok позначатиме контент, створений за допомогою штучного інтелекту на інших платформах TikTok позначатиме контент, створений за допомогою штучного інтелекту на інших платформах
Apple, ймовірно, покаже власний штучний інтелект на презентації в червні, – Reuters Apple, ймовірно, покаже власний штучний інтелект на презентації в червні, – Reuters
Усі енергоблоки Запорізької АЕС переведені у стан Усі енергоблоки Запорізької АЕС переведені у стан "холодного зупину", – МАГАТЕ
Україна використовує ШІ для боротьби з Росією: Як це відбувається? Україна використовує ШІ для боротьби з Росією: Як це відбувається?