USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10
Втрати орків: 4 5 7 8 3 0 (+870)
USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10

Штучний інтелект може позбавити роботи 26 млн людей протягом п'яти років, – Bloomberg

Скоротяться робочі місця на адміністративних та облікових посадах, включаючи касирів, продавців квитків та бухгалтерів
Штучний інтелект

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Технології, такі як штучний інтелект, цифровізація та інші економічні розробки, скорочують потребу в офісних працівниках. Про це йдеться у звіті, опублікованому Всесвітнім економічним форумом (The World Economic Forum), пише Bloomberg.

Близько 75% опитаних компаній заявили, що планують запровадити технології ШІ протягом наступних п'яти років. Це призведе до скорочення до 26 млн робочих місць на адміністративних та облікових посадах, включаючи касирів, продавців квитків та бухгалтерів.

Але водночас збільшиться попит на фахівців з технологій та кібербезпеки. Також, згідно з дослідженнями WEF, вплив більшості змін буде позитивним, оскільки аналітика даних, технології управління та кібербезпека стануть основними факторами зростання зайнятості.

Новини за темою: "Термінатор" і "Матриця" – це квіточки: Які загрози несе суспільству штучний інтелект

Можливості для створення робочих місць з'являться завдяки інвестиціям, які сприяють переходу бізнесу на екологічно чисті технології та ширшому застосуванню стандартів ESG (Екологічне, соціальне та корпоративне управління).

До речі, Європарламент готує пакет пропозицій, які увійдуть до масштабного європейського закону про штучний інтелект.

Нові заходи будуть жорсткими. Зокрема, розробники чат-ботів повинні будуть повідомляти, чи використовують вони матеріали, захищені авторським правом.

Читайте також:
Україна використовує ШІ для боротьби з Росією: Як це відбувається? Україна використовує ШІ для боротьби з Росією: Як це відбувається?
Китай спробує зірвати цьогорічні вибори в США, Південній Кореї та Індії, використавши ШІ Китай спробує зірвати цьогорічні вибори в США, Південній Кореї та Індії, використавши ШІ
У Мінцифри розробили У Мінцифри розробили "Білу книгу" з описом регулювання ШІ в Україні. Що очікувати бізнесу
Україна атакує РФ дронами, у деяких з них є ШІ, – CNN Україна атакує РФ дронами, у деяких з них є ШІ, – CNN