USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

УЄФА оштрафувала Україну: Вболівальники на матчах української збірної поводилися непристойно

Наступний поєдинок українців буде з італійцями 20 листопада
уболівальники футбол
Матч Україна-Англія. 8 вересня 2023 р.
Джерело: відкриті джерела

Спілка європейських футбольних асоціацій (УЄФА) оштрафувала Українську асоціацію футболу через поведінку вболівальників на матчах збірної України з командами з Англії та Італії. Про це йдеться на сайті УЄФА.

Так, спершу відповідне рішення з’явилося 20 вересня, де зазначали, що під час матчів Україна - Англія 8 вересня та Італія - Україна 12 вересня зафіксували з боку вболівальників за українську збірну такі порушення: расистську поведінку, блокування громадських проходів і розпалювання фаєрів.

"Спершу покарання передбачало більший штраф та обмеження кількості місць для вболівальників за українську команду. Однак УАФ подала апеляцію, рішення щодо якої УЄФА опублікувала 16 жовтня. Після цього штраф для України був зменшений до 15 тисяч євро", - йдеться у повідомленні.

А втім, обмеження щодо місць залишилися. Так, для УАФ заборонили продаж квитків своїм уболівальникам на наступний матч за расистську поведінку.

Що далі?

Наступний поєдинок українців буде з італійцями 20 листопада. Ймовірно, обмеження застосують саме на цій грі. Українська сторона має попередити про закриття не менше 5 тис. місць на стадіоні.

Крім того, УЄФА зафіксувала расистську поведінку з боку фанів румунської команди в матчі проти Косова 12 вересня. За це Румунію теж вирішили оштрафувати.

Новини за темою: УЄФА відмовилася від ідеї повернення Росії до змагань

Відзначимо, збірна України виступає у відборі Євро-2024 в групі С разом із командами Англії, Італії, Північної Македонії та Мальти. 9 вересня українська команда відібрала очки в Англії, зігравши в нічию, а 12 вересня програла Італії. Згодом, 14 жовтня, українці перемогли Північну Македонію, а 17 жовтня - Мальту.

За сумою результатів семи матчів Україна перебуває на другому місці турнірної таблиці за очками, після Англії.

Нагадаємо, ми писали, що в УЄФА стався величезний розкол через рішення повернути до європейських змагань російські молодіжні футбольні команди.

26 вересня виконком УЄФА допустив у міжнародні турніри юніорські збірні Росії віком до 17 років, санкції щодо інших збірних і клубів залишено чинними.

На це рішення різко відреагували збірні різних країн, які заявили, що не гратимуть з будь-якими командами з Росії.

Читайте також:
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
Ухилянтів можуть штрафувати без рішення суду та арештовувати їх рахунки: Що передбачає законопроєкт Ухилянтів можуть штрафувати без рішення суду та арештовувати їх рахунки: Що передбачає законопроєкт
"Радий грати у команді, яка розвиває футбол і допомагає країні", – Мілевський увійшов до медіафутбольного клубу IGNIS
УАФ і кілька футбольних клубів отримали статус критично важливих в особливий період: Співробітники зможуть отримати бронь від мобілізації УАФ і кілька футбольних клубів отримали статус критично важливих в особливий період: Співробітники зможуть отримати бронь від мобілізації