USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10
Втрати орків: 5 4 5 0 9 0 (+1280)
USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10

Чиновники з Кабміну, оборонпрому і мерії Києва мають елітне майно в Дубаї, – розслідування

Серед тих, хто володіє нерухомістю в ОАЕ, – директор департаменту гуманітарної та соціальної політики в Кабміні Коблош
посадовці і майно
Власники елітного майна в ОАЕ
Джерело: Радіо Свобода

Чинні посадовці з Кабінету міністрів України, оборонпрому та КМДА володіють нерухомістю в Дубаї (ОАЕ). Це з'ясували за результатами розслідувального проєкту Dubai Unlocked "Схеми".

Розслідувачі повідомляють, що близько 70 медіа з усього світу отримали дані земельного департаменту Дубаю й державних комунальних компаній.

Українським журналістам вдалося верифікувати державних посадовців та їхніх родичів, які мають нерухомість в Еміратах.

У списку тих, хто має елітне майно в ОАЄ, знайшли, зокрема, директора департаменту гуманітарної та соціальної політики в Кабміні Віталія Коблоша. Приміром, його дружина придбала у 2018 році в хмарочосі Wyndham Dubai Marina один із найбільших готельних номерів вартістю у понад 331 тис. доларів.

Розслідувачі вказують, що в тогорічній декларації Коблошів не йшлося про придбання цієї нерухомості. А відповідаючи на запитання журналістів щодо закордонної нерухомості, чиновник заявив, що "нічого про неї не знає".

"Перший раз про це чую, це щось незрозуміле для мене", – сказав Коблош.

Іншим чиновником із коштовним майном у Дубаї виявися керівник бюро управління матеріально-технічного забезпечення заводу "Іскра", що входить до "Укроборонпрому", Віктор Перепелиця. Дружина посадовця придбала апартаменти в хмарочосі Burj Vista Tower 1 за 430 тис. доларів, пишуть розслідувачі.

"Посадовець і його дружина на запит журналістів щодо їхнього майна в ОАЕ відповіли, що не знають про нерухомість. Їхня донька натомість заявила, що купила ці апартаменти за загальною довіреністю від матері – без відома батьків, але доказів не надала", – додають розслідувачі.

Ще одним посадовцем, який також має майно в Еміратах, виявився директор комунального автотранспортного підприємства столичної мерії Дмитро Рахматуллін. Так, у дубайському реєстрі вказані права чиновника на 16 квартир сукупною площею 2 тис. 255 квадратів.

"Схеми" зазначають, що цю нерухомість Рахматуллін придбав 2009 року, однак хмарочос Ferretti Luxury Beach Residence так і не збудували. Віртуальні квартири чиновника, як зясували журналісти, коштували 14,5 млн доларів. У деклараціях посадовця інформація про нерухомість – відсутня.

"Рахматуллін у відповіді редакції не став детально пояснювати, що трапилось з його інвестиціями в дубайську нерухомість. Лише зазначив, що він не володіє шістнадцятьма квартирами у Дубаї та у нього відсутні об’єкти незавершеного будівництва чи інвестиції, що підлягають декларуванню", – розповідають розслідувачі.

Новини за темою: Київський прокурор Гуцуляк оселився в елітному котеджному містечку, де будинки коштують від 18 мільйонів гривень, – розслідування

Мають у Дубаї нерухомість й родичі українських екснардепів, суддів та прокурорів 

Нещодавно "Схеми" дізналися, що родичі низки колишніх українських високопосадовців, народних депутатів, суддів та прокурорів придбали елітну нерухомість у житлових комплексах Дубаю.

Загальна вартість таких знахідок становить близько 30 мільйонів доларів.

Йдеться про ексміністра екології Миколу Злочевського, колишнього президента і народного депутата "Мотор Січі" В’ячеслава Богуслаєва, лобіста концерну "ЄДАПС" та ексрегіонала Василя Грицака, колишнього суддю Артура Ємельянова та ексзаступника прокурора Одеської області Олега Корнілова.

Читайте також:
Продаж ділянки за безцінь: У корупційній схемі викрили мера Мукачева та ще декількох місцевих чиновників Продаж ділянки за безцінь: У корупційній схемі викрили мера Мукачева та ще декількох місцевих чиновників
Націоналізація Націоналізація "покинутого" житла на ТОТ України: РФ хоче вкрасти понад 13 тисяч домівок
Родичі українських екснардепів, суддів та прокурорів володіють нерухомістю у Дубаї на понад 30 млн доларів Родичі українських екснардепів, суддів та прокурорів володіють нерухомістю у Дубаї на понад 30 млн доларів
Двох посадовців міської ради Дніпра підозрюють у розтраті понад 8,5 млн гривень, виділених з бюджету для тероборони міста Двох посадовців міської ради Дніпра підозрюють у розтраті понад 8,5 млн гривень, виділених з бюджету для тероборони міста