USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

В УЄФА стався "величезний розкол" через рішення повернути російські молодіжні футбольні команди, – Independent

Федерації також висловлюють величезне незадоволення тим, як в УЄФА підняли питання повернення росіян
УЄФА
Джерело: УЄФА

В УЄФА стався величезний розкол через рішення повернути до європейських змагань російські молодіжні футбольні команди. Про це пише The Independent.

Видання зазначає, що через величезний тиск президент УЄФА Олександр Чеферін буде змушений "переглянути" це питання на засіданні Виконавчого комітету цього тижня.

Суперечка вже змусила віцепрезидента конфедерації Карла-Еріка Нільссона піти у відставку з посади керівника Шведської спортивної конфедерації, а Данія стала останньою асоціацією, яка заявила, що не збиратиметься грати з російськими командами.

Новини за темою: Українська асоціація футболу звернулась до ФІФА та УЄФА з вимогою позбавити РФ членства в організаціях

Серед інших федерацій існує таке ж величезне невдоволення тим, як УЄФА порушив це питання на останній зустрічі, коли Чеферін просто підняв це питання під "будь-якими іншими справами без попереднього повідомлення".

Це викликало величезний подив і розглядалося в контексті рішення ФІФА зробити те саме.

Це змусило УЄФА включити це питання до порядку денного засідання ExCo у вівторок, 10 жовтня, де також буде підтверджено, що Євро-2028 відбудеться у Сполученому Королівстві та Ірландії.

Різні джерела наполягали на тому, що російське рішення може бути змінено, оскільки таке почуття навколо нього. Незважаючи на це, старші національні та клубні команди залишаються дискваліфікованими, як це було з лютого 2022 року.

Новини за темою: Російським спортсменам дозволили виступати на Паралімпіаді-2024

Нагадаємо, 26 вересня виконком УЄФА допустив у міжнародні турніри юніорські збірні Росії віком до 17 років, санкції щодо інших збірних і клубів залишено чинними.

На це рішення різко відреагували збірні різних країн, які заявили, що не гратимуть з будь-якими командами з Росії.

Читайте також:
"Радий грати у команді, яка розвиває футбол і допомагає країні", – Мілевський увійшов до медіафутбольного клубу IGNIS
УАФ і кілька футбольних клубів отримали статус критично важливих в особливий період: Співробітники зможуть отримати бронь від мобілізації УАФ і кілька футбольних клубів отримали статус критично важливих в особливий період: Співробітники зможуть отримати бронь від мобілізації
Офсайди фіксуватимуть по-новому? Футбольні правила можуть знову змінити Офсайди фіксуватимуть по-новому? Футбольні правила можуть знову змінити
Пілотний проєкт міжнародних товариських матчів ФІФА розпочнеться в березні Пілотний проєкт міжнародних товариських матчів ФІФА розпочнеться в березні