USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

УЄФА офіційно повернув юнацькі російські команди до міжнародних змагань

В організації вважають, що "діти не повинні страждати за дії дорослих"
УЄФА
Джерело: УЄФА

Виконавчий комітет УЄФА прийняв рішення про допуск російських юнацьких футбольних команд до міжнародних змагань. Про це йдеться на офіційному сайті організації.

УЄФА вирішив, що "діти не повинні бути покарані за дії, відповідальність за які лежить виключно на дорослих, і твердо переконаний, що футбол ніколи не повинен відмовлятися від посилань миру та надії". 

З цих причин Виконком УЄФА вирішив, що російські команди другорядних гравців будуть знову допущені до його змагань протягом цього сезону.

У зв'язку з цим Виконавчий комітет звернувся до адміністрації УЄФА з проханням запропонувати технічне рішення, яке б дозволило відновити російські команди U17 (як дівчат, так і хлопців), навіть якщо жеребкування вже відбулося.

Тож усі матчі російських команд будуть проводитися без прапора країни, гімну, національної екіпіровки і не на території Росії.

"Водночас Виконавчий комітет знову засудив незаконну війну Росії та підтвердив, що відсторонення від усіх інших команд Росії (клубів і національних збірних) залишатиметься в силі до завершення конфлікту в Україні", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше Українська асоціація футболу звернулася до УЄФА із закликом виключити росіян з органів Європейського футбольного союзу.

Зазначалося, що в асоціації звернули увагу на те, що на посади в адміністративних органах УЄФА (комітетах, органах і панелях) на період із 2023-го по 2027 рік були обрані та переобрані 15 росіян.

Читайте також:
"Радий грати у команді, яка розвиває футбол і допомагає країні", – Мілевський увійшов до медіафутбольного клубу IGNIS
УАФ і кілька футбольних клубів отримали статус критично важливих в особливий період: Співробітники зможуть отримати бронь від мобілізації УАФ і кілька футбольних клубів отримали статус критично важливих в особливий період: Співробітники зможуть отримати бронь від мобілізації
Офсайди фіксуватимуть по-новому? Футбольні правила можуть знову змінити Офсайди фіксуватимуть по-новому? Футбольні правила можуть знову змінити
Пілотний проєкт міжнародних товариських матчів ФІФА розпочнеться в березні Пілотний проєкт міжнародних товариських матчів ФІФА розпочнеться в березні