USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Спортсменів з Росії та Білорусі повернули до міжнародних змагань у сучасному п'ятиборстві

Вже сім міжнародних спортивних федерацій скасували відсторонення для представників Росії та Білорусі
олімпійські ігри
Джерело: відкриті джерела

Спортсменів з Росії та Білорусів повернули до змагань у сучасному п'ятиборстві. Відповідне рішення ухвалив виконавчий орган Міжнародного союзу сучасного п'ятиборства, про що повідомляється на сайті організації.

З початком повномасштабного вторгнення РФ в Україну спортсмени з Росії та Білорусі перебували поза міжнародними турнірами. Відповідне рішення ухвалили відповідно до рекомендацій Міжнародного олімпійського комітету.

У березні 2023 року МОК оновив рекомендації відносно атлетів з Росії та Білорусі. Міжнародним федераціям радили повернути спортсменів з цих країн до змагань на умовах нейтралітету.

Новини за темою: Німеччина може заборонити в'їзд на змагання спортсменам із Росії

20 квітня Виконавчий комітет Міжнародного союзу сучасного п'ятиборства ухвалив рішення повернути до змагань спортсменів з цих країн. Мотивацію свого рішення в організації пояснили саме новими рекомендаціями МОК.

Водночас у Міжнародному союзі сучасного п'ятиборства звернули увагу на те, що продовжують підтримувати Україну в умовах повномасштабного вторгнення РФ. А також відзначили, що повернення спортсменів з Росії та Білорусі передбачатиме створення "незалежної панелі". Вона досліджуватиме, чи відповідають атлети з Росії та Білорусі критеріям, встановленим МОК, а також коли саме відбудеться їхнє повернення.

Після оновлення рекомендацій Міжнародним олімпійським комітетом одразу кілька видів спорту вирішили повернути до змагань атлетів з Росії та Білорусі. Наразі вже сім міжнародних спортивних федерацій скасували відсторонення для представників Росії та Білорусі.

До яких змагань допустили РФ та Білорусь

  • Бокс: під власним прапором, гімном та символікою.
  • Боротьба: як нейтральні атлети.
  • Настільний теніс: як нейтральні атлети.
  • Сучасне п'ятиборство: як нейтральні атлети.
  • Скейтбординг: як нейтральні атлети.
  • Тхеквондо: як нейтральні атлети.
  • Тріатлон: як нейтральні атлети.
  • Фехтування: як нейтральні атлети.
Читайте також:
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму