USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10
Втрати орків: 4 5 7 8 3 0 (+870)
USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10

Україна бойкотуватиме чемпіонати світу з боксу у разі допуску туди спортсменів із РФ та Білорусі

Окрім України про своє рішення бойкотувати чемпіонат заявили дев'ять країн
бокс
Джерело: відкриті джерела

Збірна України з боксу не виступатиме на чемпіонатах світу серед жінок та чоловіків у 2023 році. Про таке рішення повідомив віцепрезидент Федерації боксу Олег Ільченко, передає "Суспільне".

Причина бойкоту – допуск до змагань атлетів з Росії та Білорусі, які матимуть змогу виступати на турнірах під своїм прапором. Відповідне рішення IBA ухвалила ще в жовтні 2022 року, коли зняла заборону на участь в змаганнях боксерам з цих країн.

"Відповідь наша чітка: наші спортсмени та представники Федерації боксу України не виступають там, де будуть виступати представники країн-агресорів – це Росія та Білорусь", – заявив Ільченко.

Окрім України про своє рішення бойкотувати чемпіонат вже висловили Федерації боксу дев'яти країн світу: США, Польщі, Швейцарії, Нідерландів, Великої Британії, Ірландії, Чехії, Швеції та Канади.

Також віцепрезидент Федерації боксу України заявив, що збірна бойкотуватиме Олімпіаду-2024, якщо там будуть виступати боксери з Росії чи Білорусі. Основним турніром для збірної України з боксу будуть Європейські ігри, що відбудуться у червні в Польщі. На цьому турнірі не будуть виступати боксери з Росії та Білорусі, а також він буде відбірковим на Олімпіаду-2024.

Окрім того, українські боксери з цієї ж причини пропускають один з елітних турнірів – Кубок Странджа, який щороку відбувається у Болгарії. На турнірі дозволили виступати росіянам та білорусам у нейтральному статусі: боксери із РФ відмовилися, а от білоруси – погодилися. Відповідно, відмовилася Україна.

Раніше

Президент Національного олімпійського комітету Вадим Гутцайт заявив, що Україна може бойкотувати Олімпійські ігри у Парижі, які відбудуться у 2024 році, якщо російським та білоруським спортсменам дозволять повернутися на міжнародні спортивні арени до припинення агресії РФ.

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) 25 січня опублікував заяву, в якій закликав дозволити окремим російським і білоруським спортсменам, які не підтримують війну в Україні, брати участь у спортивних змаганнях під нейтральним прапором.

Олімпійський і Паралімпійський комітети США підтримують ідею участі російських та білоруських спортсменів у літніх Олімпійських іграх 2024 року в Парижі, якщо вони не виступатимуть під прапорами своїх країн або в їхніх кольорах. 

Читайте також:
Серйозний розкол, який гальмує голосування і викликає кадрові проблеми. Богдан Яременко про кризу Республіканської партії в США Серйозний розкол, який гальмує голосування і викликає кадрові проблеми. Богдан Яременко про кризу Республіканської партії в США
Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару компаній, які досі працюють в РФ Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару компаній, які досі працюють в РФ
У Польщі затримали агента, який пропонував спецслужбам РФ замах на Зеленського У Польщі затримали агента, який пропонував спецслужбам РФ замах на Зеленського
Через затримку допомоги Україна витратила 4 млрд доларів на зброю, що негативно вплинуло на бюджет, – Мінфін Через затримку допомоги Україна витратила 4 млрд доларів на зброю, що негативно вплинуло на бюджет, – Мінфін