USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 3 9 3 0 (+950)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Міжнародна федерація фехтування дозволила змагатися атлетам з Росії та Білорусі у міжнародних змаганнях

Раніше ФФУ зверталася до FIE із закликом не допустити повернення росіян та білорусів до змагань
фехтувальники
Джерело: відкриті джерела

Фехтувальники з Росії та Білорусі можуть змагатися у міжнародних змаганнях під егідою FIE (Міжнародної федерації фехтування). За відповідне рішення проголосували члени FIE на позачерговому конгресі, повідомляє Inside The Games.

Росіяни та білоруси були відсторонені від міжнародних змагань з фехтування у березні 2022 року після повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Рішення набуде чинності у другій половині квітня 2023 року, тобто росіяни та білорусі будуть представлені на чемпіонаті Європи та світу в 2023 році. Згідно з рішенням, росіяни та білоруси зможуть змагатися згідно з "умовами нейтральності та індивідуальним допуском".

За відповідне рішення про повернення росіян та білорусів в особистих змаганнях на позачерговому конгресі проголосували 89 членів, проти – 46.

Також позачерговий конгрес FIE дозволив повернення росіян та білорусів до виступів у командних змаганнях, а окрім того, дозволив представникам цих країн відвідувати змагання FIE. Щодо командних змагань, то 85 голосів "за" та 51 "проти".

Поки невідомо, чи будуть росіяни та білоруси змагатися під нейтральним прапором або ж під своїми. Це рішення буде ухвалене, зважаючи на рекомендації МОК.

Згідно з інформацією Inside The Games, Україна зробила дві спроби заблокувати ці рішення, але вони були невдалими.

Раніше

Федерація фехтування України написала відкритого листа, у якому звернулась до інших національних федерацій та членів Міжнародної федерації фехтування (FIE) із закликом не допустити повернення спортсменів з Росії та Білорусі до міжнародних змагань. Про це повідомляє пресслужба федерації

У листі зазначено, що щодня від бойових дій та обстрілів гинуть українці, зокрема наші спортсмени. Загинуло вже 244 спортсменів та тренерів. Загинув батько олімпійської чемпіонки Олени Хомрової – Микола Хомровий, фехтувальник інваспорту Володимир Мотельчук. 35 спортсменів знаходяться в полоні, велика кількість поранених.

"Злочинна агресія активно підтримується російськими та білоруськими атлетами. Фехтувальник, президент Олімпійського комітету Росії Станіслав Поздняков відверто підтримує агресію, висловлюючись, що воювати проти України – честь для російських спортсменів", – йдеться у зверненні. 

Новини за темою: Виробник форми збірної України з футболу зробив комплект для російського клубу: Яка реакція українців

Також у ФФУ наголошують, що Російська Федерація віроломно порушила резолюції про олімпійське перемир'я, які були прийняті Генеральною Асамблеєю ООН. Під час Паралімпіади в Пекіні 24 лютого 2022 року за підтримки Білорусі розпочала широкомасштабне вторгнення на територію нашої Батьківщини та досі веде війну на знищення українського народу.

"З огляду на викладене, Федерація фехтування України звертається до вас із закликом не допустити дозволу на участь російських та білоруських спортсменів у міжнародних змаганнях у будь-якому статусі, у тому числі нейтральному, до закінчення цієї злочинної війни та повного виведення російських військ з України", – йдеться у листі.

Читайте також:
В МЗС не змогли пояснити, на якій підставі українцям за кордоном відмовлять в консульських послугах, - В'ятрович В МЗС не змогли пояснити, на якій підставі українцям за кордоном відмовлять в консульських послугах, - В'ятрович
"Відбувається беспрєдєл": Разумков різко відреагував на ситуацію в консульствах за кордоном
Кожен громадянин повинен захищати Україну, але і держава перед кожним громадянином має також свої зобов'язання, – Дубіль Кожен громадянин повинен захищати Україну, але і держава перед кожним громадянином має також свої зобов'язання, – Дубіль
Право на захист і надання допомоги українцям за кордоном гарантується Конституцією і не може бути обмежене в умовах воєнного стану, – Магера Право на захист і надання допомоги українцям за кордоном гарантується Конституцією і не може бути обмежене в умовах воєнного стану, – Магера