USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 3 4 0 0 (+1260)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Міжнародний союз тріатлоністів повернув спортсменів з Росії та Білорусі до змагань: Що відомо

Таку можливість розглядають й у водних та стрілецьких видах спорту
тріатлоністи
Джерело: відкриті джерела

Міжнародний союз тріатлону (World Triatlon) дозволив російським та білоруським спортсменам брати участь у своїх змаганнях. Про це повідомляє офіційний сайт організації.

У своїй заяві World Triathlon посилається на оновлені рекомендації Міжнародного олімпійського комітету. У березні той радив повернути атлетів з паспортами Росії та Білорусі до індивідуальних міжнародних турнірів на умовах нейтралітету, якщо ті не підтримують війну РФ проти України.

Після оголошення нових рекомендацій спортсменам двох країн дозволили змагатися у боротьбі, тхеквондо та настільному тенісі. Розглядають таку можливість й у водних та стрілецьких видах спорту.

У заяві World Triathlon зазначають: йдеться як про спортсменів, так і офіційних осіб з Росії та Білорусі, яких повертатимуть до змагань організації.

Новини за темою: Спецдоповідачка ООН виступила проти відсторонення спортсменів із РФ, які воювали на фронті. Як відреагувала Україна?

"Організація працює з МОК для створення незалежного процесу відбору, який буде обов'язковим для спортсменів та осіб з (РФ та Білорусі, – ред.) для участі в заходах", – йдеться в повідомленні. 

Водночас керівна організація тріатлону наголосила на своїй підтримці України у війні проти РФ. При цьому додала, що "незалежність (російських та білоруських, – ред.) спортсменів та офіційних осіб є абсолютною умовою їхнього повернення до змагань World Triathlon".

Раніше

Ми детально розповідали про скандал, який спричинила ідея повернути представників РФ та Білорусі до великого спорту. Читайте усі деталі тут.

Додамо, що Україна вже розпочала консультації щодо можливого бойкоту Олімпіади-2024, якщо до неї допустять росіян та білорусів. 

Теги: спорт
Читайте також:
В українській збірній з волейболу виник скандал: Низка гравців відмовилися їхати в табір команди В українській збірній з волейболу виник скандал: Низка гравців відмовилися їхати в табір команди
Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді
"Радий грати у команді, яка розвиває футбол і допомагає країні", – Мілевський увійшов до медіафутбольного клубу IGNIS
Як росіяни вкрали футбольну історію українських залізничників. Розмова з керівником київського Як росіяни вкрали футбольну історію українських залізничників. Розмова з керівником київського "Локомотива" Олександром Єгоровим