USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 9 5 0 7 0 (+1380)
USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50

Після атаки РФ: Велика Британія передасть Україні сотні ракет для ППО

Ці ракети поповнять запаси для британських систем протиповітряної оборони
ппо ЗСУ
Система ППО
Джерело: відкриті джерела

Велика Британія передасть Україні сотні ракет протиповітряної оборони. Рішення щодо посилення ППО оголосили на тлі масованої атаки Росії на територію України. Про це заявив міністр оборони Великої Британії Грант Шеппс.

Глава оборонного відомства прокоментував атаку окупантів 29 грудня, назвавши її "відчайдушною та марною спробою відновити динаміку після катастрофічної втрати сотень тисяч призовників".

"Путін перевіряє обороноздатність України та рішучість Заходу. Настав час для світу об’єднатися й подвоїти наші зусилля, щоб отримати від України те, що їм потрібно для перемоги", – пояснив Шеппс.

Ці ракети поповнять запаси для британських систем протиповітряної оборони.

Що передувало?

Російська армія накопичила достатню кількість ракет, щоб завдати серії масованих ударів з метою прорвати ППО України, йдеться в аналізі Defense Express.

Зазначається, що під час атаки 29 грудня силам ППО України вдалося знищити 114 зі 158 повітряних цілей, тож, така ефективність еквівалентна 72%.

Аналітики вказують, що це була надзвичайно складна атака, для якої ворог використовував комбінацію фактично всіх наявних далекобійних засобів ураження, крім крилатих ракет "Калібр".

Метою атаки росіян були об'єкти критичної інфраструктури, а також промислові та військові об'єкти. В аналізі мілітарі-порталу акцентується одразу на кількох факторах у повітряній атаці РФ.

Аналітики порталу доходять висновку, що росіяни, цілком імовірно, готують по Україні низку таких надскладних ударів із використанням широкої номенклатури озброєння та значної кількості ракет і дронів.

Новини за темою: Британія передала Україні велику кількість обладнання для розмінування як транспорту, так і людей

Тим паче, що окупанти довго накопичували свої ракети та збільшували виробництво.

Велика Британія може направити війська в Україну в разі катастрофічного розвитку війни

Колишній посол України в Лондоні Вадим Пристайко говорив, що Велика Британія є однією з країн, яка за умов "катастрофічного розвитку війни" в Україні може направити туди свої збройні сили. 

Зокрема, Пристайко прокоментував один з аргументів, який Київ використовує, обґрунтовуючи необхідність допомоги – "якщо ви зараз не допоможете Україні, ваші діти рано чи пізно будуть воювати з Росією".

"Те, що говорить зараз президент України Зеленський, – якщо у нас закінчаться сили, закінчаться солдати, закінчиться озброєння, яке ви нам не допостачаєте, вам доведеться ухвалити рішення про те, щоб допомогти нашим Збройними силами. І є країни, які наближаються до цього рішення. Велика Британія – одна з них, найперша у цьому списку", – вважає експосол.

Нагадаємо, міністр оборони Великої Британії Грант Шеппс заявив, що британські війська вперше будуть розміщені в Україні як інструктори.

Читайте також:
Кожне рішення Заходу про допомогу ухвалюється з запізненням на рік, - Зеленський Кожне рішення Заходу про допомогу ухвалюється з запізненням на рік, - Зеленський
Росія розпочала пропагандистську кампанію серед німецькомовних і закликає воювати в Україні Росія розпочала пропагандистську кампанію серед німецькомовних і закликає воювати в Україні
Націоналізація Націоналізація "покинутого" житла на ТОТ України: РФ хоче вкрасти понад 13 тисяч домівок
Направлення на ВЛК можуть з'явитись в додатку Направлення на ВЛК можуть з'явитись в додатку "Резерв+"