USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Британія хоче відправити своїх військових в Україну, але не для бойових дій

Зараз ці плани обговорюються з військовим керівництвом країн
Британія готує ЗСУ
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс заявив, що британські війська вперше будуть розміщені в Україні як інструктори. Про це він сказав в інтерв'ю The Telegraph.

За словами Шеппса, він вів переговори з керівництвом британської армії з приводу того, щоб перенести офіційну програму навчання українських воїнів під керівництвом Великої Британії безпосередньо в Україну.

Глава оборонного відомства пояснив, що це необхідно для того, щоб не покладатися на бази Великої Британії та інших членів НАТО. Також він закликав британські оборонні фірми відкривати заводи в Україні.

"Розгортання британських військ в Україні або надання військово-морської підтримки в Чорному морі означало б значну ескалацію участі Великої Британії в конфлікті. Але слова пана Шаппса також, схоже, знаменують зміну підходу уряду до публічного обговорення розгортання контингенту", – йдеться в матеріалі.

Нагадаємо, 28 вересня міністр оборони Британії приїхав з візитом до Києва, де провів зустріч з президентом Володимиром Зеленським.

Зеленський та Шаппс обговорили питання посилення української ППО, що особливо важливо напередодні зимового періоду.

Також ми писали, що Велика Британія до кінця поточного року підготує 30 тисяч українських військовослужбовців. Шеппс наголосив, що держава продовжить підтримку України у протистоянні російській агресії.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням