USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

Направлення на ВЛК можуть з'явитись в додатку "Резерв+"

Такий функціонал є в планах на найближчі оновлення застосунку
військові ВЛК
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

У застосунку "Резерв+" найближчим часом може з’явитись електронне направлення на військово-лікарську комісію. Про це в ефірі телемарафону повідомила заступниця міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформації і цифровізації Катерина Черногоренко.

"Тобто фактично не роблячи візит до ТЦК та СП для того, щоб отримати направлення на ВЛК, ми зможемо його в зручному вигляді отримати в застосунку. Також ми розуміємо, що взаємодію і основний процес взаємодії громадянина і ВЛК треба робити цифровим, працюємо над цим. Трохи пізніше вийдемо з нашим анонсом, що ми робимо в контексті роботи ВЛК. Але загалом план наступний, щоб ТЦК та СП і військова лікарська комісія для військовозобов’язаних були максимально зручними, більшість процесів була цифровими, які тільки можна зробить цифровими, і щоб це було зручно для громадян", – пояснила вона.

За словами Черногоренко, ситуація щодо роботи ТЦК та ВЛК значно зміниться до кінця червня – початку липня.

Як працює додаток "Резерв+"?

Він надає можливість оперативного оновлення даних і доступу до інформації в реєстрі "Оберіг" та став доступним для скачування на смартфонах через App Store і Google Play Market з 18 травня.

Технічна команда працює 24/7, виправляє всі помилки та реагує на зауваження.

Закон про мобілізацію

18 травня в Україні запрацював новий закон про мобілізацію

Тепер усі чоловіки віком від 18 до 60 років протягом 60 календарних днів зобов’язані оновити дані стосовно свого місця перебування. А вручення повістки буде вважатися здійсненим тоді, коли Територіальний центр комплектування надішле документ на останню відому адресу, за якою зареєстрована особа.

Читайте також:
Цього року в ряди ВМС стане флагман Цього року в ряди ВМС стане флагман "Гетьман Іван Мазепа": Як його застосовуватимуть
Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька
З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна
Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі