USD
НБУ
39.55
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.43
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 8 1 0 3 0 (+1320)
USD
НБУ
39.55
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.43
Готівка
43.00

Британія передала Україні велику кількість обладнання для розмінування як транспорту, так і людей

Також британці провели відповідні тренування для українських саперів
сапери, військові міни
Джерело: Уніан

Україна отримала від Великої Британії обладнання для специфічного розмінування – знешкодження вибухівки як на транспортних засобах, так і на людях. Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони Британії.

Деталі

Йдеться про понад 1500 комплектів обладнання для розмінування та знешкодження боєприпасів як на транспортних засобах, так і на людях.

Цьому передувало відповідне навчання українських саперів військовослужбовцями Королівського інженерного корпусу. Також наші воїни тренувалися знешкоджувати міни, боєприпаси та іншу вибухівку, яку застосовують окупанти.

Чого навчилися наші сапери

Цей пакет допомоги від Британії не простий. Адже українські військові також вчилися розпізнавати боєприпаси, правильно їх утилізовувати, методам пошуку та знешкодження саморобних вибухових пристроїв, мін, мін-пасток та відбійних пристроїв.

Також британці проводили інструктаж щодо загрози, планування операцій зі знешкодження мін та проводили практичні заняття з розмінування не тільки великих територій, а й систем траншей, бункерів і цивільних будівель.

Своєрідним іспитом для українців стало завдання з прочісування складного району. Під час нього військові використовували металодетектори і комплекти для вилучення мін, вчилися, як адаптувати наявне на передовій обладнання.

Вони також пройшли навчання на обладнанні, наданому Великою Британією, включно з детекторами VALLON.

Нагадаємо, Федеральне міністерство оборони пообіцяло Україні ще один великий пакет військової допомоги вартістю близько 400 мільйонів євро. Новий пакет допомоги включає в себе важке озброєння, боєприпаси та системи розмінування. 

Читайте також:
Міноборони Британії оголосило про передачу Україні найбільшого в історії пакета допомоги Міноборони Британії оголосило про передачу Україні найбільшого в історії пакета допомоги
Скидали снаряди з речовиною, схожою на хлор: Росіяни застосували хімічну зброю проти українських бійців Скидали снаряди з речовиною, схожою на хлор: Росіяни застосували хімічну зброю проти українських бійців
Українська розвідка показала пілотів РФ, які обстрілюють Україну Українська розвідка показала пілотів РФ, які обстрілюють Україну "Кинджалами"
Аналітики оцінили, чи зможе Росія захопити Харків Аналітики оцінили, чи зможе Росія захопити Харків