USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

НОК України назвав найкращих спортсменів 2023 року: Хто отримав титул

Рішення ухвалювали за результатами виступів атлетів на провідних міжнародних змаганнях
Магучіх і Желтяков
Магучіх і Желтяков
Джерело: АрміяInform

Легкоатлетку Ярославу Магучіх визнали найкращою спортсменкою України у 2023 році за версією НОК України, а найкращим юним спортсменом 2023 року став Олександр Желтяков, повідомили в пресслужбі Олімпійського комітету.

22-річна Магучіх у нинішньому році здобула золото чемпіонату світу у стрибках у висоту та перемогла у "Діамантовій лізі". Найкращою тренеркою назвали Тетяну Степанову, яка є особистою тренеркою легкоатлетки.

Найкращим юним спортсменом 2023 року визнали Олександра Желтякова – дворазового чемпіона світу та Європи з плавання серед юніорів, володаря олімпійського нормативу (на дистанціях 100 та 200 метрів на спині, – ред.).

"За підготовку найкращої спортсменки 2023 року нагороди отримають Федерація легкої атлетики України і Центральний спортивний клуб Збройних сил України", – йдеться в дописі.

Рішення ухвалювали Експертною комісією з визначення найкращих спортсменів та тренерів місяця за результатами виступів атлетів на провідних міжнародних змаганнях в олімпійських видах програми.

Що відомо про Магучіх?

Ярослава Магучіх (нар. 19 вересня 2001 року, Дніпропетровськ, Україна) – українська легкоатлетка, яка спеціалізується на стрибках у висоту, бронзова призерка літніх Олімпійських ігор 2020 року, чемпіонка Європи з легкої атлетики в приміщенні (2021).

А також чемпіонка Європи серед юніорів, чемпіонка світу та Європи серед юнаків, рекордсменка світу серед юніорів (група до 20 років), чемпіонка світу з легкої атлетики (2023).

Новини за темою: Українська легкоатлетка Магучіх з рекордом виграла золото Діамантової ліги в Марокко

Що відомо про Желтякова?

Олександр Желтяков – 17-річний український плавець із Дніпра.

На рахунку спортсмена є медалі трьох поспіль юніорських чемпіонатів Європи. На останньому юніорському Євро-2023 він здобув два золота та срібло: на дистанціях 100 та 200 метрів на спині і посів перше місце, а у плаванні на 50 метрів на спині – друге.

У 2023 році Желтяков здобув дві олімпійські ліцензії у плаванні на 100 та 200 метрів на спині, де Україна не була представлена на Олімпійських іграх впродовж 12 років.

Новини за темою: Топплавець юніорського ЧС: Желтяков здобув два золота, рекорди України й олімпійську ліцензію
Читайте також:
Медіапроєкт Ukraine World News та Sport&Business Club запускають токшоу Sport Business Time Медіапроєкт Ukraine World News та Sport&Business Club запускають токшоу Sport Business Time
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні