USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 6 2 9 8 0 (+1040)
USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90

Українська легкоатлетка Магучіх з рекордом виграла золото Діамантової ліги в Марокко

Гарантувавши собі перемогу, спортсменка взяла 2,01 м – новий рекорд сезону
Магучіх

Ярослава Магучіх

Джерело: Wanda Diamond League

У столиці Марокко Рабаті пройшов другий етап Діамантової ліги нового сезону. Українська легкоатлетка Ярослава Магучіх отримала нагоду довести, що є безапеляційним №1 у своєму секторі – спортсменка здобула золото, інформує пресслужба Wanda Diamond League.

Магучіх для золота вистачило з другої спроби підкорити планку на висоті 1,95 м. Втім, уже гарантувавши собі перемогу, легкоатлетка взяла ще й 2,01 м – новий рекорд сезону.

"Срібна нагорода дісталася іншій представниці України Ірині Геращенко з результатом 1,91 м, для якої це був дебютний турнір сезону. Третю сходинку розділили сербка Топіч і Дубовицька (Казахстан). Ще одна українка Юлія Левченко фінішувала шостою", – йдеться у повідомленні.

Наступний етап Діамантової ліги, де представлять жіночі стрибки у висоту, відбудеться 9 червня у Парижі.

Новини за темою: Українська легкоатлетка Магучіх встановила новий світовий рекорд сезону та перемогла на турнірі у Франції

Раніше

14 травня українська легкоатлетка Ярослава Магучіх здобула перемогу на змаганнях серії World Athletics Continental Tour Gold. Результат українки став найкращим у світі.

Програму літнього сезону-2023 відкрив турнір серії World Athletics Continental Tour Gold в кенійському Найробі. Збірну України на цих змаганнях представляли чотири стрибунки у висоту: Ярослава Магучіх, Катерина Табашник, Юлія Левченко та Марина Ковтунова.

Перемогу на змагання здобула Ярослава Магучіх. Українка продемонструвала найкращий результат сезону, підкоривши висоту у два метри. Призерка Олімпійських ігор-2020 стала першою спортсменкою у 2023 році, якій підкорився такий результат. Крім того, Ярослава оновила рекорд турніру в Кенії. Попередній становив 1,91 метра і належав британці Зіанор.

На п'єдестал також потрапила українка Катерина Табашник, яка з результатом 1,86 метра завоювала бронзу. Юлія Левченко завершила змагання на 4-й сходинці, а 16-річна Марина Ковтунова посіла 8-ме місце.

Читайте також:
Як росіяни вкрали футбольну історію українських залізничників. Розмова з керівником київського Як росіяни вкрали футбольну історію українських залізничників. Розмова з керівником київського "Локомотива" Олександром Єгоровим
Президентом Словаччини став проросійський Петер Пеллегріні Президентом Словаччини став проросійський Петер Пеллегріні
Жіноча збірна України з фехтування на шпагах кваліфікувалася на Олімпіаду Жіноча збірна України з фехтування на шпагах кваліфікувалася на Олімпіаду
Українська військова ліга стартувала. Розмова із президентом УВЛ Святославом Сиротою Українська військова ліга стартувала. Розмова із президентом УВЛ Святославом Сиротою