USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні

ЗСУ отримають додаткову допомогу вже найближчим часом
США - Україна
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Сполучені Штати Америки виділяють ще два мільярди доларів допомоги Україні. Про це повідомив держсекретар США Ентоні Блінкен на брифінгу в МЗС України.

Він заявив, що додаткова допомога вже в дорозі, а деяка вже навіть і прибула до України.

За його словами, у межах цієї допомоги організовують перший у своєму роді фонд для оборонних підприємств. Він має три напрямки: надання зброї вже на зараз, інвестування в українську оборонку та закупівля зброї для України з інших країн, а не лише зі Сполучених Штатів Америки.

Оголошена допомога має надійти вже найближчим часом Силам оборони.

"Ми поспішаємо з боєприпасами, броньованими машинами, ракетами, ППО. Намагаємося прискорити їхню доставку на фронт, щоб захистити солдатів та цивільних. Системи ППО – звісно ж, є найвищим пріоритетом. Ми сфокусовані у наших розмовах на деталях того, що ми робимо, щоб знайти більше ППО та доставити їх до України. Можу сказати, що для нас це є нагальним та пріоритетним питанням", – додав Блінкен.

Яка ситуація зараз на фронті?

Станом на сьогодні ситуація значно загострилась на Харківщині. Там окупанти почали новий наступ у ніч на п'ятницю, 10 травня.

Бої здебільшого тривають у прикордонній частині області, але окупанти щосили намагаються просунутися в глиб регіону.

Проте за останню добу темпи російського наступу на півночі Харківської області, схоже, сповільнилися. За оцінками ISW, ймовірно, це сталося через нову тактику, яка призвела до великих втрат серед військових РФ.

Як зазначив начальник Генерального штабу України генерал-майор Анатолій Баргилевич, російські війська втратили до 1740 солдатів на цьому напрямку тільки за останню добу, що є дуже високим показником втрат.

Читайте також:
Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь
В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський
ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ "Хортиця"
Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом