USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні

Для цього хочуть створити ще одне спільне підприємство
Skynex
Джерело: Rheinmetall

Німецький оборонний концерн Rheinmetall має намір відкрити в Україні спільне виробництво систем ППО. Про це заявив генеральний директор Rheinmetall Армін Паппергер, повідомляється на сторінці німецького проєкту допомоги Україні GAU в соцмережі X.

Таку заяву Паппергер зробив під час щорічних зборів. Він зазначив, що планує створити ще одне спільне підприємство в Україні в галузі протиповітряної оборони.

При цьому у дописі йдеться про те, що, ймовірно, мине ще щонайменше рік чи два, перш ніж виробництво зможе розпочатися. Адже ще не підписано меморандум про взаєморозуміння і документи про створення СП.

Новини за темою: Ще десятки тисяч 155-мм боєприпасів. Rheinmetall зробить для України замовлення на 142 млн євро

Паппергер також сказав, що обіцяні раніше 40 БМП Marder 1A3 будуть поставлені в Україну до вересня поточного року.

Раніше вже повідомлялося, що Rheinmetall планує створити в Україні щонайменше чотири збройових заводи. Очікується, що там вироблятимуть снаряди, військову техніку, порох і системи протиповітряної оборони.

До цього Rheinmetall підписав з Україною меморандум щодо створення спільного підприємства, яке вироблятиме артилерійські боєприпаси.

Варто зазначити, що німецький концерн від початку повномасштабної війни активно допомагає Україні, надаючи боєприпаси та інші види озброєння. Також компанія виконує замовлення країн-союзників України для допомоги у відбитті російської агресії.

Читайте також:
Ватні палички й одноразовий посуд під забороною? В уряді напрацьовують законопроєкт проти одноразової пластикової продукції Ватні палички й одноразовий посуд під забороною? В уряді напрацьовують законопроєкт проти одноразової пластикової продукції
Відсьогодні на імпорт яєць і цукру з України до ЄС діють тарифні квоти Відсьогодні на імпорт яєць і цукру з України до ЄС діють тарифні квоти
Україна через місяць може зіткнутися з дефолтом, – The Economist Україна через місяць може зіткнутися з дефолтом, – The Economist
Польща скасувала обмеження на пропуск вантажівок з України Польща скасувала обмеження на пропуск вантажівок з України