USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Український плавець з національним рекордом виграв "срібло" юніорського чемпіонату світу

Спортсмен з Дніпра став другим з новим юніорським та дорослим рекордом України
Желтяков
Желтяков
Джерело: Суспільне

17-річний плавець Олександр Желтяков здобув "срібло" та встановив новий рекорд України серед юніорів та дорослих з плавання на дистанції 50 метрів на спині. Сталося це на юніорському чемпіонаті світу, який триває в Ізраїлі, пише "Суспільне Спорт".

До турніру в ізраїльському місті Нетанья Желтяков підійшов у статусі чинного чемпіона Європи серед юніорів на дистанціях 100 та 200 метрів на спині. А юніорську світову першість український плавець проводив, виконавши олімпійський норматив на дистанції 200 м на спині.

"У межах змагань у Нетаньї 17-річний дніпрянин здобув ще одну путівку на Олімпіаду-2024 – виконав норматив на дистанції 100 м на спині. Завдяки цьому результату Желтяков виграв перше "золото" юніорського чемпіонату світу у кар'єрі. Другу нагороду турніру здобув у плаванні на дистанції 50 метрів на спині", - йдеться у повідомленні.

Українець з четвертим результатом у кваліфікації (25.21 секунди, - ред.) пройшов до фіналу змагань. У вирішальному запливі Олександр покращив свій результат на 0.3 секунди. Завдяки цьому здобув "срібло" та фінішував з найкращим часом в історії України серед юніорів та дорослих на цій дистанції – 24.91 секунди.

Новини за темою: Новий рекорд України: Садурська стала золотою чемпіонкою світу з підводного спорту

Желтяков став автором четвертого національного рекорду України у плаванні. Йому також належать найкращі досягнення на дистанціях 100 та 200 метрів на спині, а також у змішаній естафеті 4х100 м комплексним стилем.

У боротьбі за перше місце українець поступився на 0.11 секунди представнику Чехії – Мірославу Кнедлі. З таким же відривом Желтяков випередив свого найближчого переслідувача, аргентинця Улісеса Саравію.

Що означає цей результат для України?

Україна вперше за останні 10 років здобула на юніорському чемпіонаті світу щонайменше дві нагороди. На ЧС-2013 вітчизняні спортсмени вибороли чотири медалі: золоту, дві срібних та бронзову.

Желтяков здобув другу нагороду у кар'єрі на рівні юніорського чемпіонату світу з плавання та другу для команди на турнірі в Нетаньї.

Здобувши по одному "золоту" й "сріблу", збірна України ділить з Боснією й Герцеговиною, Болгарією, Чехією та Естонією четверте місце у медальному заліку турніру.

Що відомо про Желтякова?

Олександр Желтяков – 17-річний український плавець з Дніпра.

На рахунку спортсмена є медалі трьох поспіль юніорських чемпіонатів Європи. На останньому юніорському Євро-2023 він здобув два "золота" та "срібло": на дистанціях 100 та 200 метрів на спині посів перше місце, а у плаванні на 50 метрів на спині – другим.

У 2023 році Желтяков здобув дві олімпійські ліцензії у плаванні на 100 та 200 метрів на спині, де Україна не була представлена на Олімпійських іграх впродовж 12 років.

Новини за темою: Україна здобула ліцензію на Олімпіаду-2024 в художній гімнастиці
Теги: спорт
Читайте також:
Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine
Sport&Business Club Україна обирає найкращий маркетинговий кейс квітня. Долучайтеся до голосування! Sport&Business Club Україна обирає найкращий маркетинговий кейс квітня. Долучайтеся до голосування!
В українській збірній з волейболу виник скандал: Низка гравців відмовилися їхати в табір команди В українській збірній з волейболу виник скандал: Низка гравців відмовилися їхати в табір команди
Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді