USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

День медичного працівника в Україні відзначатимуть у липні, – указ президента

Попередній указ глави держави втратив чинність
медпрацівники
Джерело: відкриті джерела

День медичного працівника в Україні перенесли. Президент України Володимир Зеленський підписав указ про відзначення в Дня медичного працівника 27 липня.

"Ураховуючи значення сфери охорони здоров’я та внесок її працівників у забезпечення життєво важливих інтересів людини, суспільства і держави, засвідчуючи відданість медичних працівників справі надання медичної допомоги, збереження здоровʼя та рятування людських життів, на підтримку ініціативи Міністерства охорони здоровʼя України постановляю установити в Україні професійне свято працівників сфери охорони здоровʼя – День медичних працівників, яке відзначати щороку 27 липня", – йдеться в указі.

Попередній указ президента України від 3 червня 1994 року №281/94 "Про День медичного працівника" 18 червня – втратив чинність. Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Відзначимо, нещодавно голова Всеукраїнської спілки парамедиків Ярослав Вус в інтерв’ю UWN розповідав про стан медичної підготовки працівників українських екстрених служб, а також пояснив тонкощі домедичної і першої медичної допомоги, яким потрібно навчитися кожному українцю, особливо під час війни.

Новини за темою: Перша в Україні операція із вживленням у кістку протеза: Пацієнт вже ходить і навіть керує автівкою

До речі, торік взимку, доки коронавірус йшов на спад, маловідомий вірус, що викликає схожі симптоми, – інфекцію легенів, надривний кашель, нежить, та біль у горлі – лише набирав обертів. Йдеться про метапневмовірус людини (HMPV).

За даними систем нагляду за респіраторними вірусами Центру з контролю та профілактики захворювань США, навесні 2023 року зросла кількість випадків метапневмовірусу людини.

Новини за темою: МОЗ спростувало інформацію про епідемію холери на Херсонщині
Читайте також:
Зеленський ветував закон, який дозволяв роботодавцям звільнити працівника за колабораціонізм Зеленський ветував закон, який дозволяв роботодавцям звільнити працівника за колабораціонізм
Здоров'я – база, естетика – похідне. Пластичний хірург Дмитро Слоссер розповів про роботу під час війни та останні тенденції в галузі Здоров'я – база, естетика – похідне. Пластичний хірург Дмитро Слоссер розповів про роботу під час війни та останні тенденції в галузі
Зеленський зустрівся з Блінкеном: Що обговорили Зеленський зустрівся з Блінкеном: Що обговорили
У Харкові збудують підземні операційні та реанімаційні приміщення У Харкові збудують підземні операційні та реанімаційні приміщення