USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Перша в Україні операція із вживленням у кістку протеза: Пацієнт вже ходить і навіть керує автівкою

Через шість тижнів після операції протезисти закріпили останню частину конструкції – штучні стопи
Ігор Крупнов _4
Ветеран російсько-української війни, капітан ЗСУ, 56-річний Ігор Крупнов
Джерело: Михайло Радуцький Telegram

У Львівському Національному реабілітаційному центрі "Незламні" презентували результати першого в українській медицині випадку остеоінтеграційного протезування. Про це повідомляє народний депутат, голова Комітету ВР з питань здоров'я нації Михайло Радуцький в Telegram.

"В Україні провели унікальну першу операцію із вживленим у кістку протезом: пацієнт, який втратив обидві ноги, вже ходить і навіть керує автівкою", – написав нардеп.

Радуцький розповів, що через шість тижнів після операції із вживлення імплантів лікарі та протезисти Центру "Незламні" закріпили останню частину конструкції – штучні стопи. Тоді пацієнт одразу почав робити перші кроки. 

Новини за темою: За останні 48 годин ЗСУ провели значні операції на сході та півдні України, – британська розвідка

Наразі чоловік обходиться без візка, вмивається, чистить зуби, стоячи на штучних кінцівках та помалу ходить.

"Це найкращий спосіб протезування для людей, які втратили обидві ноги. Позаяк остеоінтегруючий протез, на відміну від класичного, більш мобільний та функціональний. Він дає змогу не просто ходити, а й відчувати", – додав голова Комітету ВР з питань здоров‘я нації.

Першим пацієнтом став ветеран російсько-української війни, капітан ЗСУ, 56-річний Ігор Крупнов. Восени авто, в якому чоловік їхав на завдання, підірвалося на міні, тоді він втратив обидві ноги. Прийшов до тями лише за кілька днів після поранення та зрадів, що лікарям вдалося зберегти йому життя.

Коли військовий почув про нову технологію протезування, захотів бути першим в Україні пацієнтом, якому частину протеза імплантують прямо в кістку. 

Для Ігоря було важливо не просто ходити, а й бігати на великі дистанції. У 2016 році чоловік подолав марафон. До важкого поранення мріяв на своє 60-річчя пробігти півмарафон, але війна підкорегувала ці плани. Тепер чоловік ставить за мету на протезах подолати дистанцію у 10 км.

Читайте також:
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму