USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Армія Ізраїлю завершує підготовку до широкомасштабної наземної операції в Газі

Наразі в армії Ізраїлю завершується набір сотень тисяч резервістів
Ізраїль віськові ЦАХАЛ армія Ізраїлю_1
Джерело: Міноборони Ізраїлю

Армія оборони Ізраїлю заявляє, що завершує підготовку до "повномасштабної наземної операції" в секторі Газа. Про це пише The Times of Israel.

У заяві ЦАХАЛу йдеться про те, що вони готові "розширити наступ", реалізуючи "широкий спектр наступальних оперативних планів", які, за їхніми словами, включають "спільні та скоординовані атаки з повітря, моря і суші".

Наразі в армії Ізраїлю завершується набір сотень тисяч резервістів.

"Останніми днями інструменти, необхідні для бою, передали в райони складання, і на цьому етапі різні підрозділи Технологічного і тилового управління працюють над завершенням атестації інструментів і оснащенням їх сучасними бойовими засобами в міру необхідності", - кажуть у ЦАХАЛі.

Також там зазначили, що батальйони і солдати ЦАХАЛу розгорнуті по всій країні і готові підвищити готовність до наступних етапів війни.

Новини за темою: Саудівська Аравія тимчасово припинила переговори з Ізраїлем щодо нормалізації відносин, - Reuters

Очікується, що військові почнуть наземне вторгнення в сектор Газа, але на його масштаби і час проведення можуть вплинути оперативні міркування, включно з евакуацією палестинського цивільного населення з північної частини сектору Газа та зростаючою напруженістю на північному кордоні Ізраїлю.

Водночас голова Ради національної безпеки Цачі Ханегбі заявив, що військова мета Ізраїлю полягає в тому, щоб вивести ХАМАС з-під військового і політичного контролю над сектором Гази.

"Хамас не буде правителем і сувереном у секторі Гази після війни", - каже він.

Нагадаємо, вчора ЦАХАЛ повідомив, що піхотинці і танки армії Ізраїлю увійшли на територію сектору Гази в рамках "локальних рейдів", щоб очистити територію від потенційних терористів і знайти зниклих безвісти ізраїльтян.

Як відомо, 7 жовтня бойовики угруповання ХАМАС розпочали вторгнення в Ізраїль. Терористи захопили велику кількість заручників – як мирних мешканців, так і військових.

8 жовтня Ізраїль оголосив про початок війни. Востаннє це робилось 50 років тому – під час Війни Судного дня.

Читайте також:
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
ЦАХАЛ взяв під контроль палестинську сторону КПП ЦАХАЛ взяв під контроль палестинську сторону КПП "Рафах"
Ізраїль відмовляється від застарілих Patriot, проте навряд чи передасть їх Україні, – аналітики Ізраїль відмовляється від застарілих Patriot, проте навряд чи передасть їх Україні, – аналітики
Ізраїль у рамках відповіді на атаку 14 квітня завдав ударів по Ірану Ізраїль у рамках відповіді на атаку 14 квітня завдав ударів по Ірану