USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Армія Ізраїлю почала рейди в Газу для зачистки та пошуку зниклих цивільних

При цьому ізраїльські бійці не увійшли вглиб Гази
Ізраїль віськові ЦАХАЛ армія Ізраїлю_2
Джерело: Міноборони Ізраїлю

Піхотинці і танки армії Ізраїлю увійшли на територію сектору Гази в рамках "локальних рейдів", щоб очистити територію від потенційних терористів і знайти зниклих безвісти ізраїльтян. Про це повідомляє The Times of Israel з посиланням на заяву ЦАХАЛ.

Там зазначили, що війська знищили кілька терористів у цьому районі, зокрема осередок ХАМАС, який випустив протитанкові керовані ракети по Ізраїлю.

При цьому ізраїльські бійці не увійшли вглиб Гази.

Представник ЦАХАЛу контр-адмірал Даніель Хагарі заявив, що війська Ізраїлю виявили знахідки, які можуть допомогти в пошуку зниклих безвісти.

"Ми продовжимо докладати всіх зусиль, щоб знайти всі подробиці про зниклих безвісти і заручників", - додає він.

Попередньо відомо, що ХАМАС під час нападу на Ізраїль взяв у заручники 150-200 осіб.

Водночас прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що його армія знищить бойовиків ХАМАС і пообіцяв, що це "тільки початок".

"Наші вороги тільки почали розплачуватися, і я не буду говорити більше. Це тільки початок", - зазначив він.

Що зараз відбувається в Ізраїлі?

Ізраїль опублікував попередження щодо поїздок до Йорданії та на прикордонну територію Єгопта.

Зазначається, що ХАМАС разом з іншими терористичними організаціями закликає до вбивств ізраїльтян і євреїв у всьому світі, особливо в арабських країнах, тому відвідування цих місць є загрозою безпеці.

Наразі палестинські бойовики завдають ракетних ударів по Ізраїлю. Тривогу оголошено в Тель-Авіві, при цьому раніше ракетна атака здійснювалася по прикордонному Ашкелону.

Нагадаємо, раніше посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук повідомив, що у полоні бойовиків ХАМАСу можуть перебувати громадяни України. Однак поки ця інформація офіційно не підтверджена.

Станом на 13 жовтня кількість загиблих українців в Ізраїлі зросла до 11 осіб.

Читайте також:
Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
Сьогодні День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни: Серед Праведників народів світу – понад 2,5 тисячі українців Сьогодні День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни: Серед Праведників народів світу – понад 2,5 тисячі українців
На Харківщині йдуть активні дії. Прориву української оборони немає На Харківщині йдуть активні дії. Прориву української оборони немає