USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Армія Ізраїлю почала рейди в Газу для зачистки та пошуку зниклих цивільних

При цьому ізраїльські бійці не увійшли вглиб Гази
Ізраїль віськові ЦАХАЛ армія Ізраїлю_2
Джерело: Міноборони Ізраїлю

Піхотинці і танки армії Ізраїлю увійшли на територію сектору Гази в рамках "локальних рейдів", щоб очистити територію від потенційних терористів і знайти зниклих безвісти ізраїльтян. Про це повідомляє The Times of Israel з посиланням на заяву ЦАХАЛ.

Там зазначили, що війська знищили кілька терористів у цьому районі, зокрема осередок ХАМАС, який випустив протитанкові керовані ракети по Ізраїлю.

При цьому ізраїльські бійці не увійшли вглиб Гази.

Представник ЦАХАЛу контр-адмірал Даніель Хагарі заявив, що війська Ізраїлю виявили знахідки, які можуть допомогти в пошуку зниклих безвісти.

"Ми продовжимо докладати всіх зусиль, щоб знайти всі подробиці про зниклих безвісти і заручників", - додає він.

Попередньо відомо, що ХАМАС під час нападу на Ізраїль взяв у заручники 150-200 осіб.

Водночас прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що його армія знищить бойовиків ХАМАС і пообіцяв, що це "тільки початок".

"Наші вороги тільки почали розплачуватися, і я не буду говорити більше. Це тільки початок", - зазначив він.

Що зараз відбувається в Ізраїлі?

Ізраїль опублікував попередження щодо поїздок до Йорданії та на прикордонну територію Єгопта.

Зазначається, що ХАМАС разом з іншими терористичними організаціями закликає до вбивств ізраїльтян і євреїв у всьому світі, особливо в арабських країнах, тому відвідування цих місць є загрозою безпеці.

Наразі палестинські бойовики завдають ракетних ударів по Ізраїлю. Тривогу оголошено в Тель-Авіві, при цьому раніше ракетна атака здійснювалася по прикордонному Ашкелону.

Нагадаємо, раніше посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук повідомив, що у полоні бойовиків ХАМАСу можуть перебувати громадяни України. Однак поки ця інформація офіційно не підтверджена.

Станом на 13 жовтня кількість загиблих українців в Ізраїлі зросла до 11 осіб.

Читайте також:
Не мовчатиму про страждання в Газі, - Гарріс закликає Нетаньягу до припинення вогню Не мовчатиму про страждання в Газі, - Гарріс закликає Нетаньягу до припинення вогню
Ізраїль відклав введення платних електронних віз для українців на п'ять місяців Ізраїль відклав введення платних електронних віз для українців на п'ять місяців
Біля консульства США в Тель-Авіві стався вибух: Є загиблий і поранені Біля консульства США в Тель-Авіві стався вибух: Є загиблий і поранені
НАТО хоче створити до 50 бригад для захисту від нападу РФ НАТО хоче створити до 50 бригад для захисту від нападу РФ