USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Здорожчав вперше з вересня минулого року: В Мінекономіки назвали фактичну ціну газу за липень

Фактична ціна реалізації газу в липні становила на 0,8% більше, ніж місяцем раніше
газ платіжка
Джерело: відкриті джерела

В Україні в липні фактична ціна реалізації газу становила 10 833,33 гривні за 1 тис. кубометрів без ПДВ. Це на 0,8% більше, ніж місяцем раніше. Про це пише Мінекономіки.

Таким чином, газ подорожчав уперше з вересня 2022 року. Проте за останній рік ціна опустилася майже втричі.

Відзначається, що середня ціна голубого палива розраховується за формулою для цілей Податкового кодексу України щодо стягнення рентної плати за використання надр.

Раніше голова "Нафтогазу" Олексій Чернишов заявляв, що "Нафтогаз" планує у 2023-му збільшити видобуток газу на 8% – до 13,5 млрд кубометрів. Приватні видобувники в наступному році мають добути понад 5 млрд кубометрів. І якщо загальний видобуток складе понад 18,5 млрд кубометрів, Україна зможе обійтись без імпорту, або з мінімальними обсягами. 

Нагадаємо, тарифи на газ та тепло для населення залишаться без змін до кінця війни. Верховна Рада схвалила урядовий законопроєкт про мораторій на підвищення тарифів на газ, тепло та гарячу воду під час війни.

А от тарифи на світло в Україні підняли в червні цього року, коли ввели єдиний тариф на електрику на рівні 2,64 гривні за кВт-годину.

Тарифи на воду хотіли підняти в середньому на 32% в липні, але президент Зеленський розкритикував це рішення. Після цього НКРЕКП заявила, що тарифи на воду в Україні не підвищуватимуть.

Читайте також:
55% українців згодні з підвищенням тарифів на світло задля ремонту зруйнованих об’єктів інфраструктури, – дослідження 55% українців згодні з підвищенням тарифів на світло задля ремонту зруйнованих об’єктів інфраструктури, – дослідження
Електроенергія може здорожчати до 4 грн/кВт-год Електроенергія може здорожчати до 4 грн/кВт-год
Тарифи на електроенергію можуть зрости Тарифи на електроенергію можуть зрости
Електроенергія може здорожчати вже найближчим часом, – прогноз НБУ Електроенергія може здорожчати вже найближчим часом, – прогноз НБУ