USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10
Втрати орків: 4 5 8 5 8 0 (+750)
USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10

Голова енергокомітету Ради Герус порадив бізнесу купувати газові електростанції

Проблеми в енергосистемі не вирішаться найближчими місяцями
Андрій Герус
Джерело: відкриті джерела

Голова енергокомітету Верховної Ради Андрій Герус порадив бізнесу звернути увагу на газові мініелектростанції для забезпечення себе електроенергією, зазначивши, що проблеми в енергосистемі не вирішаться найближчими місяцями.

"Я рекомендував би бізнесу вивчити можливість встановлювати не просто генератори, а власні мініелектростанції. Наприклад, одна європейська компанія дарує одному з міст станцію на 1 МВт: вона бере 250 куб. м газу на 1 МВт-година – це за цінами в три-чотири рази дешевше за генератори, майже як ціна е/е з мережі", – пояснив Герус на організованому Центром економічної стратегії круглому столі з бізнесом і владою, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Крім економічної доцільності, серед переваг таких станцій, потужність яких, за його словами, починається від 500 кВт, але може становити і 50 МВт, і 100 МВт, голова енергокомітету назвав компактність і швидкість встановлення.

Він заявив, що закликає бізнес подбати про свою енергетичну незалежність, оскільки проблеми в енергосистемі, спричинені масованими атаками російських окупантів, найближчими місяцями не вирішаться.

"Думаю, що навесні ці проблеми нікуди чарівним чином не зникнуть. І супроводжуватимуть нас досить довго. Ці проблеми, які є, не на місяць і не на два, на жаль", – наголосив Герус.

При цьому додав, що встановлення великої кількості цих та іншого типу невеликих електростанцій зробить українську енергосистему стійкішою, тому що сьогодні в умовах російських обстрілів вона страждає від дуже великої централізації та масштабності окремих об'єктів.

Читайте також:
Через дефіцит ППО у ЗСУ росіяни можуть швидко просуватися на фронті, - ISW Через дефіцит ППО у ЗСУ росіяни можуть швидко просуватися на фронті, - ISW
Серйозний розкол, який гальмує голосування і викликає кадрові проблеми. Богдан Яременко про кризу Республіканської партії в США Серйозний розкол, який гальмує голосування і викликає кадрові проблеми. Богдан Яременко про кризу Республіканської партії в США
Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару компаній, які досі працюють в РФ Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару компаній, які досі працюють в РФ
У Польщі затримали агента, який пропонував спецслужбам РФ замах на Зеленського У Польщі затримали агента, який пропонував спецслужбам РФ замах на Зеленського