USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

55% українців згодні з підвищенням тарифів на світло задля ремонту зруйнованих об’єктів інфраструктури, – дослідження

40% вважають, що підвищувати тарифи не треба, навіть за умов погіршення ситуації з електропостачанням
світло платіжка
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

55% опитаних українців з розумінням ставляться до підвищення тарифів на електроенергію з метою забезпечення ремонту зруйнованих об’єктів інфраструктури. Про це свідчать дані опитування соціологічної групи "Рейтинг" щодо роботи енергетичного комплексу України.

Соціологи відзначають, що дослідження зумовлено на тлі масованих ударів Росії по українських енергетичних об’єктах. 

"Більш ніж половина (55%) опитаних з розумінням ставляться до підвищення тарифів з метою забезпечення ремонту зруйнованих об’єктів інфраструктури. 45% опитаних вважають, що для забезпечення ремонтної кампанії можуть бути підвищені тарифи на електроенергію з урахуванням матеріального статку та обсягів споживання домогосподарства. Ще 10% – що тариф варто підвищити всім споживачам", – кажуть дослідники.

Разом з тим 40% вважають, що підвищувати тарифи не треба, навіть за умов погіршення ситуації з електропостачанням.

Зокрема, про необхідність підвищення тарифів з урахуванням статку та споживання частіше зазначають мешканці центральних областей, обласних центрів, молодші та заможніші опитані.

Крім того, більшість респондентів (67%) погоджуються з тим, що у разі підвищення тарифів незахищені верстви населення мають отримати допомогу від держави.

Близько чверті (26%) з цим не згодні. Опитані із сільської місцевості та групи з нижчим доходом частіше за інших не погоджуються з цією тезою, зауважують дослідники.

Новини за темою: Електроенергія може здорожчати вже найближчим часом, – прогноз НБУ

Що зараз з тарифами на світло?

Додамо, що наразі в Кабінеті міністрів готують підвищення ціни на електроенергію для населення. Це може статися вже з 1 червня. Наразі обговорюють тариф у діапазоні 3,5–4 гривні за кВт-год, повідомляв нардеп Олексій Кучеренко.

А 26 квітня Кабінет міністрів України ухвалив рішення про продовження пільгової ціни на електроенергію для населення до кінця травня.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль пояснював, що це пов’язане з тим, що "Нафтогаз" продовжив дію пільгової ціни на газ для населення. І ця ціна, як і раніше, становитиме 7 гривень 96 копійок за кубометр. А пільгова ціна на електроенергію для населення становить 2 гривні 64 копійки за кіловат, як і було.

Положення про покладання спеціальних обов’язків на учасників ринку електричної енергії продовжено до 31 травня.

Читайте також:
Найскладніший період літа вже позаду: Ситуація з енергетикою покращилась, – Укренерго Найскладніший період літа вже позаду: Ситуація з енергетикою покращилась, – Укренерго
Найбільше українські сім'ї витрачають своїх доходів на харчі, - опитування Найбільше українські сім'ї витрачають своїх доходів на харчі, - опитування
Українці матимуть мобільний зв’язок та інтернет під час відключень світла: Яке рішення ухвалили в Мінцифри Українці матимуть мобільний зв’язок та інтернет під час відключень світла: Яке рішення ухвалили в Мінцифри
Львівські школярі, як і рекомендував Кабмін, розпочнуть навчання 2 вересня, проте Садовий незадоволений Львівські школярі, як і рекомендував Кабмін, розпочнуть навчання 2 вересня, проте Садовий незадоволений