USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Японія розширила санкції проти РФ

До експортного чорного списку додали близько 750 позицій, серед яких залізо та інші метали
Японія
Прапори Японії й України
Джерело: Мілітарний

Японія розширила обмежувальні заходи проти Росії. Про це пише Kyodo News.

Так, Токіо вже заборонив поставки в Росію автомобілів преміумкласу вартістю понад 6 млн ієн (43 тис. доларів, – ред.), починаючи з минулорічного квітня. 

"Нинішнє рішення японського уряду щодо Росії з 9 серпня додатково охопить заборону на поставки нових та вживаних автомобілів із бензиновим і дизельним двигуном об’ємом понад 1,9 тис. кубічних сантиметрів, електричні і гібридні транспортні засоби, а також шини для великих транспортних засобів. Вартість японського експорту до Росії у 2022 році становила 603,9 млрд ієн, це близько 4,3 млрд доларів. Це на 30% менше, ніж попереднього року – понад половину цього показника становили легкові автомобілі, переважно вживані", – йдеться у повідомленні.

Зокрема, до експортного чорного списку додали близько 750 позицій, серед яких залізо та інші метали, котли та волокна, які можуть використовувати для підтримки промислової діяльності Росії.

Нові заборонені товари становлять близько 20% вартості того, що експортували до Росії у 2021 році.

Допомога Японії Україні

У квітні стало відомо, що Японія виділить 23 мільйони доларів для покриття воєнних ризиків при інвестиціях в Україну. Про це розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні Кабінету міністрів.

"Окремо маємо важливу домовленість із Японією. Крім довгострокової програми підтримки Японія – перша країна, яка робить внесок на 23 мільйони доларів для покриття воєнних ризиків при інвестиціях в Україну. Це внесок до MIGA, який дозволить нам набагато легше повернути приватні іноземні інвестиції", – наголосив очільник уряду.

Санкції інших країн проти РФ

Днями Європейський Союз продовжив економічні санкції проти Росії, які були введені у відповідь на агресію в Україні. Обмеження продовжили ще на шість місяців – до 31 січня 2024 року.

"Рада ЄС сьогодні вирішила продовжити на шість місяців – до 31 січня 2024 року обмежувальні заходи, спрямовані проти певних секторів економіки РФ", – ідеться в документі.

У раді зазначають, що наразі санкції "складаються з широкого спектра секторальних заходів, включно з обмеженнями щодо фінансів, енергетики, технологій і товарів подвійного призначення, промисловості, транспорту та предметів розкоші".

До санкцій приєдналися також США, Канада  та інші країни.

Читайте також:
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму